Cu marea în față, acompaniați de sunetul valurilor, turiștii vor încălzi atmosfera pe plaja din Vama Veche. Nisipul le va fi scenă în următoarele zile și oricine se va putea distra aici.

Vama Veche se pregătește pentru sosirea turiștilor de 1 mai

Raluca Sevastru, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Primii turiști au sosit deja pe plajele din Vama Veche, dornici de distracție.

Citește și: Plajele vor fi pregătite să primească turiștii de la 1 mai. Ce a transmis administrația plajelor

„Sunt cu rulota prin țară, sunt din Oradea, dar am ales să colind lumea. De când am ajuns în Vamă stau lipit, undeva, pentru că mi-e frică că nu o să găsesc în Grecia sau sudul Africii ceva de genul”, povestește Marius, un turist care vrea să descopere frumsețile lumii.

Nu e plătit de vreun hotelier să întrețină atmosfera. Face totul cu drag, fascinat de spiritul din Vamă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vama Veche se ”scutură” de praf

Vama Veche nu înseamnă doar soare și bronz. E mai degrabă despre amintiri și o distracție care nu se demodează.

„Venim în fiecare an de când avea fetița 9 ani, venim aici la început de vară, facem o poză, ei cu spatele, și vedem cum timpul trece”, spune alt turist.

În următoarele nopți se anunță petreceri organizate pe plajă, în cluburi și în restaurante.

Citește și: MAE: Atenționare pentru românii care călătoresc în Grecia

David Mihăilescu, proprietarul unui restaurant din Vama Veche a detaliat programul de care vor avea parte turiștii în următoarele zile: „Vom avea 3 concerte, 3 party-uri, va veni Spitalul de Urgență, White Mahala, vom avea concerte de jazz. Am pregătit tot ce trebuie ca lumea sa se simtă bine, să simtă Vama din plin”.

Cazările din Vama Veche sunt aproape pline

Vama e ocupată aproape în totalitate. Pentru puținele camere rămase, prețurile pornesc de la 150 de lei pe noapte și pot ajunge până la 500 de lei.

În una dintre pensiuni, de pildă, camerele au fost rezervate încă de anul trecut, iar cei mai mulți oaspeți sunt obișnuiți cu Vama Veche și își petrec des concediul aici.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și: De 1 mai, românii preferă muntele. Sezonul de schi ar putea fi prelungit

Mugur Cristea, proprietarul pensiunii a explicat că: „Nu mai avem de mult loc liber, în mare parte s-a rezervat încă de la 1 mai, anul trecut. Este o pensiune cu 10 camere, avem 20 de oaspeți pe care sperăm să-i mulțumim cu tot ce-i mai bun pentru 1 mai. Avem piscină, dacă vremea le va permite se vor duce la plajă, nu neapărat în piscină pentru că apa este încă rece”.

Citește și: Minivacanță 1 mai 2023. Weekend prelungit pentru români! Câte zile libere vor avea?

„Această pensiune are toate camerele dotate cu o terasă privată. De pildă, aceasta se află la etajul unu și oferă o priveliște frontală către mare”, a transmis Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.
Peste 14 mii de petrecăreți sunt așteptați în stațiune de 1 mai. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si