„Nici nu a venit Anul Nou, că preoții au început deja să umble cu sfințirea locuințelor de Bobotează. În special cei de la oraș, care trebuie să acopere cartiere întregi. Cum credincioșii sunt acasă doar seara, programul de sfințire începe imediat după Crăciun și se încheie în preajma zilei de 6 ianuarie. Însă, de la an la an, sunt tot mai puțin cei care deschid ușile”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Preoții vin cu Boboteaza

A fost sunetul care i-a anunțat pe locatarii acestui bloc din Oradea de venirea preotului cu sfințirea caselor. Pentru ca niciun credincios să nu rateze momentul, preoții și-au anunțat din timp sosirea prin afișe lipite pe ușile de la intrarea în scările de bloc. Mulți și-au anulat tot programul pentru a fi acasă, mai ales când au aflat că anul acesta, preoții au pornit la drum încă din a treia zi de Crăciun. Alții nu au fost de găsit, sau nu au vrut să deschidă ușa.
„De azi dimineață tot pregătim totul pe aici să fie în ordine. Ca să îl putem primi pe domnul părinte. Sigur că ne bucurăm că vine să ni-l aducă pe Hristos”, a spus o locatară.

Citește și: VIDEO- Povestea lui Moș Gavrilă, cel mai în vârstă om din satul Măgura

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Chiar dacă primesc vizita preotului cu o săptămână înainte de Bobotează, credincioșii spun că astfel intră cu mai multă încredere în noul an.
„Ca și toți ceilalți preoți începem mai devreme pentru că avem foarte multe familii de stropit cu apă sfințită și atunci trebuie să le cuprindem pe toate, timpul ne permite mai mult după-masa când credincioșii noștri sunt acasă”, a explicat preotul Emilian Susan.

În calendarul bisericesc, sărbătorile de iarnă continuă cu Tăierea împrejur a Mântuitorului și Sfântul Vasile pe 1 ianuarie, Boboteaza pe 6 ianuarie și Sfântul Ioan Botezătorul pe data de 7 ianuarie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si