Absolut toate rosiile coapte deja in solariile din localitatea Vidra sunt otravite. O recunosc cu seninatate  taranii, care ne explica si periculoasa metoda prin care legumele sunt fortate sa se inroseasca rapid.

Le stropesc cu ethrel, o substanta toxica, interzisa in Uniunea Europeana, dar vanduta la negru in satele romanesti.

Ca sa vedem exact cum actioneaza substanta toxica mergem in laborator.

Cercetorii spun ca lichidul nociv,  diluat in apa, se stropeste pe tulpini si pe frunze, producand modificari ale rosiei la nivel celular, adica se inroseste accelerat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Atunci cand simtim ca rosia romaneasca nu are gustul dulce si nici parfumul proaspat, aromat, inseamna- cel mai probabil- ca fructul a fost stropit.

In plus, si interiorul legumei tradeaza

COSTEL VANATORU, cercetator: Fructul nu prezinta seminte. Vorbim despre un fruct partenocarpic, noi nu avem nicio creatie romaneasca partenocarpica, deci care sa nu produca seminte. Vedem, iata, tesutul acesta deschis  la culoare, dovada ca avem de a face cu o maturare fortata a fructului.

Cercetatorii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste stimulentele toxice, in special cele interzise pe piata, dar vandute pe sub mana.

O alta substanta, la fel de periculoasa, etilena, se foloseste in depozite. Este un procedeu preluat de la  bananele care se exporta verzi pe distante mari si care se coc artificial în magazii.

Pentru eliminarea etilenei de pe suprafata fructelor si legumelor, acestea trebuie spalate foarte bine sub jetul de apa.

Ministerul Agriculturii transmite ca a demarat deja controale in toata tara. Pana acum, insa, din 40 de probe  prelevate, nu au fost constatate nereguli.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si