„Vești bune pentru șoferii care vor să își cumpere o mașina nouă. Astăzi, la ora 10, începe prima etapă a programului Rabla 2024.  Ce schimbări aduce și cum afectează posesorii de mașini, aflăm de la colega noastră, Ellvira Costache, alături de noi în platou”, a transmis Simona Pătruleasa.

Schimbări la Programul Rabla

„Anul acesta programul Rabla Clasic pentru persoane fizice începe azi la ora 10 și ține până pe 25 noiembrie 2024.


Suma primei de casare este de 7.000 de lei pentru o singură mașină uzată, mai veche de 15 ani și de 10.000 de lei în total pentru două mașini. În plus, se păstrează și eco-bonusurile de până la 3 mii de lei. Maşina cumpărată nu trebuie să fie mai scumpă de 60.000 de euro cu TVA inclus.
Mergem acum la Rabla Plus, care va avea loc anul acesta în două etape, de astăzi și până pe 18 august prima etapă, iar a doua de pe 19 august până pe 25 noiembrie.

Citește și: Începe Programul Rabla 2024. Cum poți să îți cumperi mașină nouă cu bani de la stat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cea mai importantă modificare la Rabla Plus e faptul că ecotichetul a fost înjumătățit anul acesta. De la 10 mii de euro la 5 mii, adică primim 25.500 de lei dacă cumpărăm o mașină nouă, sută la sută electrică sau pe hidrogen. Dacă vrem o motocicletă electrică, primim de la stat un tichet de 13 mii de lei.
O altă noutate este că, de anul acesta, maşinile cumpărate prin RABLA vor avea un autocolant pe lunetă pentru a promova programul”,

a transmis Ellvira Costache, reporterul Știrilor Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si