Avem şi această veste bună, iată că în această dimineaţă şeful statului a semnat legea prin care părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor.

Vă reamintesc, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat joi în şedinţă extraordinară şi în unanimitate acest proiect de lege.
Aşadar, părinţii pot sta acasa dacă au copii sub 12 ani sau 18 în cazul copiilor cu dizabilităţi.

Părinţii vor primi 75% din salariu, dar NU mai mult de trei sferturi din salariul mediu brut pe economie. Şi cum acesta este de 5.429 de lei, înseamnă că părinţii care stau acasă în această perioadă cu şcolarii pot încasa maximum 4.071 de lei.

Oricum, odată cu închiderea şcolilor din cauza coronavirusului, unii părinţi şi-au mutat biroul acasă. Sănătatea celor mici este pe primul loc, dar este un şi un bun prilej pentru a petrece timp alături de ei şi de a îmbina educaţia cu joaca. În ce mod, aflaţi chiar în materialul următor!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: Trei persoane au fost declarate vindecate de coronavirus şi vor fi externate

Citeste si: Ciolacu atac dur: PNL şi Iohannis nu merită acest vot

În aceeași situație este și Mădălina. Este constienta cat de important este sa iti feresti copii de orice expunere gratuita in fata pericolului. Totusi nu este usor, ca parinte, sa treci peste aceasta perioada dificila. Insa, in familie, timpul trece mai repede...si cu folos.

Egal cu şase și şase minus unu egal cu...Nu.

Cinci minus unu egal cu patru și, minus încă unul? Super! Bineînțeles că sunt un pic mai dificil de împăcat toate activitățile, având în vedere că trebuie să petrec timpul și cu ele, să și lucrez, să mă și concentrez, dar sper că vom trece cu bine.

Citeste si: Alertă de CORONAVIRUS în politică. Trei politicieni PNL, confirmaţi cu coronavirus – un deputat, primarul municipiului Deva şi un administrator public

Joaca este principala ocupație în această perioadă, însă profesorii nu au uitat de atribuțiile lor astfel că în această perioadă comunică cu părinții prin intermediul internetului si le transmit temele si noile lectii.
Pentru siguranta copiilor ei, Mădălina a luat masuri specifice, menite sa ii fereasca de temutul virus.
SINCRON MĂDĂLINA 01.28 – 01.43 Nu mergem în locuri aglomerate deloc, am avut grijă să fac câteva cumpărături, strictul necesar pentru ce avem nevoie și preferăm să petrecem timpul mai mult acasă și în curte.
Toate unitatile preuniversitare de la nivelul tarii raman inchise pana pe 22 martie ca masura de prevenire a raspindirii coronaviruslui.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si