Vremea se îmbunătățește în România, după temperaturile negative și ninsorile de la munte. Elena Mateescu, director ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată, din următoarea perioadă.

Cum va fi vremea în weekend?

De exemplu, sâmbătă temperaturile vor fi ridicate în aproape toată țara.

"Din acest weekend, mai precis de sâmbătă, când temperaturile la scara întregii țări vor fi cuprinse între 10°C până la 17°C, cu cele mai ridicate valori în special în regiunile extracarpatice și minime pozitive, de până la 8°C-9°C, comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile.

În următoarele două zile vom mai vorbi de ploi în majoritatea regiunilor țării, mai ales pe parcursul nopții și mâine, în majoritatea regiunilor țării, cu valori între 10-15l/m² la nivel local posibil chiar peste 25-30l/m², iar la altitudini mai mari de 1.200m să consemnăm precipitații predominant sub formă de ninsoare cu depunere de strat, iar în estul Transilvaniei sau o jumătate a nordică a Moldovei, trecător precipitații mixte”, a spus Elena Mateescu, conform Antena 3 CNN.

Vreme ploioasă România

Imagine reprezentativă pentru ploaie.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Un colț de rai unde mulți și-ar dori să ajungă! Poteca din Păltiniș poartă numele muzei lui George Coșbuc

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, meteorologul a anunțat că de săptămâna viitoare, din nou, o masă de aer va fi de interes în zona țării noastre și vom vorbi din nou, în special în partea de centru-est, de valori sub 10°C la nivelul maximelor. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

În săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul

pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Cum o să fie vremea de Paște și 1 Mai?

Duminică, 28 aprilie 2024, românii vor avea parte de temperaturi de până la 19 grade, transmite Accuweather, iar luni și marți se va ajunge chiar și la 20 de grade Celsius.

Vremea Paște 2024

Imagine reprezentativă pentru vreme frumoasă.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: O localitate din Buzău, în topul locurilor unice din lume. Este considerată "zona albastră" din România, iar oamenii trăiesc până la 100 de ani

Și pe data de 1 Mai, Ziua Muncii, românii s-ar putea bucura de o vreme foarte caldă, deoarece, conform predicțiilor, atunci o să fie în jur de 22 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si