Vulturul a fost găsit chiar la Linoperamata, înainte de Agia Marina, în BOAK.

Vultur epuizat și însetat, găsit de șoferi pe străzile din Grecia

Pasărea a fost găsită într-o stare de epuizare din cauza căldurii și ar fi fost în pericol să fie călcată de vehiculele care treceau în viteză. Câțiva șoferi s-au oprit pe marginea drumului și i-au adus apă, potrivit agriniotimes.gr.  

Potrivit coordonatorului Centrului de Formare Socială al municipiului Heraklion, Vangelis Koutoumanos, un alt vultur a fost găsit în fața lui în același loc altă dată, toamna trecută.

Citește și: Cod roșu de caniculă, 25-26 iulie 2023: Recomandări importante. Ce trebuie să facem pentru a ne proteja sănătatea?

După ce șoferii i-au dat apă vulturului, acesta și-a revenit. Chiar dacă nu a putut zbura imediat, starea păsării s-a îmbunătățit.

Presa locală a anunțat că autoritățile competente au fost informate, iar vulturul a fost preluat ulterior pentru îngrijiri.

Incendii Corfu 2023: Zonele afectate. S-a emis ordin de evacuare. Anunțul făcut de autoritățile grecești

Incendii Corfu 2023. Duminică, un incendiu a izbucnit în partea nordică a insulei Corfu. Autoritățile au emis evacuarea zonelor Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia și Sinies. 

Zeci de pompieri încearcă să oprească incendiul izbucnit în zona Perithia din nordul orașului Corfu.

Până în prezent, zonele Santa, Megoula, Porta, Palaia Perithia, Sinies, Viglatouri, Nisaki, Rou, Katabolo, Kentroma, Tritsi, Kokkokylas, Sarakiniatika, Plagia, Kalami, Vlahatika și Kavalleraina au fost evacuate, în urma mesajelor transmise de către autorități prin numărul de urgență 112.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Incendii Corfu 2023. Corfu, insulă situată în Marea Ionică, în largul nord-vest al Greciei, este o destinație favorită pentru turiști. 

Duminică,  un incendiu a izbucnit în această zonă.

Autoritățile au emis un ordin de evacuare pentru șase localități din Corfu

Prin numărul de urgență 112, s-a transmis un mesaj pentru evacuarea zonelor Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia și Sinies. 

Această situație vine după ce circa 19.000 de persoane au fost evacuate de pe insula Rodos, insulă puternic afectată de incendii.

Mai multe persoane au fost nevoite să părăsească hotelurile, în timp ce flăcările s-au extins din centrul insulei grecești.

În această perioadă, Grecia se luptă cu o căldură toridă. Temperaturile sunt situate peste 40 de grade Celsius la nivelul întregii țări. Incendiile se produc de aproape o săptămână în unele zone.

Citeste si:  „Mi-a dat două palme”. Ileana Sterp, la un pas să-și piardă cumpătul în timpul unui eveniment. Ce s-a întâmplat cu fiica surorii lui Culiță Sterp- kanald.ro

Citeste si:  Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Citeste si:  Ilinca Vandici și Andrei Neacșu, din nou împreună! Cei doi au petrecut azi, în cuplu, la ziua fiului lor, Zian, care a împlinit 6 ani- wowbiz.ro

Citește și:  Harta incendiilor din Grecia în 2023: Vânturile puternice au extins flăcările prin pădurile de pin uscate spre disperarea locuitorilor și a pompierilor

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Mai mult decât atât, o sărbătoare națională care urma să se petreacă luni, a fost anulată"  având în vedere condițiile extraordinare care prevalează în țară din cauza incendiilor", potrivit președinției elene. 

Serviciul de comunicații de urgență al Greciei a publicat duminică ordine de evacuare pentru o serie de zone din Corfu.

Persoanele care se aflau în zonele Santa, Megoula, Porta, Palia, Perithia și Sinies de pe insulă au fost îndemnate să evacueze zonele cât de repede posibil.

De asemenea, au fost trimise bărci pentru a evacua locuitorii pe mare, potrivit unui oficial guvernamental.

Primarul Corfului de Nord, Giorgos Machimaris, a declarat că flăcările au ajuns la primele case din Megoulas și ”este o situație dificilă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si