5 rețete delicioase cu sfeclă roșie, super gustoase și ușor de preparat
Sfecla roșie este una dintre cele mai nutritive legume, datorită complexului de vitamine și minerale pe care îl conține. De asemenea, sfecla roșie este folosită si pentru tratarea diferitelor afecțiuni.
Pentru a prepara sucul trebuie mai intai sa speli toate ingredientele, sa cureti marul si sa ii scoti mijlocul, apoi sa storci lamaia. Eu personal introduc lamaia (dupa ce o curat) direct in storcatorul de fructe.
Chiar daca ii poate da un gust mai acrisor sucului rezultat, este indicat sa folosesti lamaia stoarsa pentru a evita oxidarea celorlalte ingrediente.
Daca vrei sa diversifici retetele de suc de sfecla rosie, poti inlocui marul din aceasta reteta cu morcovi, ghimbir sau alte citrice.
Rețetă de salată de sfeclă roșie cu mere și feta
Ingrediente
2 mere
2 sfecle roșii
2-3 linguri hrean (proaspăt și dat pe răzătoare sau murat)
Fierbe în apă sfecla roșie fără a o decoji (timp de aproximativ 15 minute). Atunci când aceasta s-a răcit, decojește-o și dă-o prin blender până când obții un piure. Dă merele pe răzătoarea mare și adaugă-le peste piureul de sfeclă roșie. Adaugă 2-3 linguri de hrean dat pe răzătoare sau de hrean murat, nucile mărunțite și brânza feta fărâmițată. Amestecă bine toate ingredientele și dă salata la frigider timp de câteva ore.
Servește salata cu spanac baby proaspăt.
Supă de sfeclă roșie
Ingrediente
Mod de preparare
Diluati cubul de supa in 500 ml de apa fierbinte. Dati deoparte. Curatati si taiati cartoful in bucati. Rumeniti bucatile de cartof intr-o cratita cu putin ulei de masline pentru cateva minute.
Adaugati sfecla taiata in bucati, 500 ml apa +cubul de supa de legume si fierbeti timp de 15 minute, acoperit.
Intre timp, amestecati iaurtul cu sarea.
Imediat ce sfecla s-a gatit, amestecati supa de sfecla rosie si serviti. Decor: orneaza supa cu iaurt, cateva seminte de dovleac si frunze de patrunjel.
Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic. Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa. Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala. Apoi punem verdeata, patrunjel si leustean.
Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.
Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.
Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.
Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.
Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.
Humus cu sfeclă roșie
Ingrediente
300 g sfecla rosie fiarta
1 conserva de naut Sun Food (400 g)
2 -3 linguri suc de lamaie
2 linguri pasta de susan tahini
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita mica rasa sare
Mod de preparare
Scurgem nautul, il clatim sub jet de apa rece si il scurgem bine bine.
Punem nautul in vasul robotului de bucatarie, adaugam sfecla rosie taiata in bucati potrivite, tahini, sucul de lamaie si 1 lingura ulei de masline. Actionam robotul, la viteza medie, pana obtinem o pasta omogena. Daca hummusul este prea dens, putem adauga inca 1 lingura de ulei de masline.
La sfarsit adaugam sare in functie de gustul personal.
Punem hummusul de sfecla rosie intr-un vas si il servim cu felii de paine prajita sau cu lipii. Este delicios!