Fie este timpul să scoți ținutele de vară, fie este timpul să te încălzești cu textile confortabile. Și dormitorul tău trebuie să aibă parte de același tratament. Fie scoatem lenjeriile de pat răcoroase, fie le scoatem pe cele cocolino, pentru nopțile lungi de iarnă. Zenartdeco lenjerii pat este magazinul online de unde poți găsi “îmbrăcăminte” pentru patul tău pentru orice anotimp, dar și în orice stil dorești. În acest articol vom afla cum să te bazezi și să realizezi un mix match, dar și o coordonare coloristică pentru dormitorul tău.

Adoptarea unei abordări coordonate în ceea ce privește lenjeria de pat și alte textile îți va îmbunătăți decorul și va oferi dormitorului un makeover sezonier, cu aproape niciun efort. Iată câteva puncte cheie pe care trebuie să le ai în vedere atunci când amesteci și combini textilele:

Coordonează culorii

O înțelegere de bază a teoriei culorii este necesară pentru orice încercare de design interior. Nu este diferit în cazul textilelor, deși s-ar putea să fie mai ușor să scapi de alegeri mai îndrăznețe cu o pernă sau o pătură decât un tapet sau o zugrăveală nouă. Dacă dormitorul tău este în nuanțe neutre, poți alege orice culori de accent care îți vorbesc. Poți căuta o paletă de culori pe internet, cu ajutorul căreia vei putea adăuga accente în coordonarea culorilor. Poți folosi aceeași culoare, o nuanță mai profundă sau mai deschisă, un opus contrastant- paleta pe care o selectezi trebuie să pe gustul tău.

Citeste si: Veste neaşteptată: Este vorba de Andreea Pirui de la Puterea Dragostei!

De exemplu, pentru alb, gri și negru, încearcă să păstrezi culorile într-o zona caldă sau rece- vei vedea că vei avea un interior plictisitor dacă ai pereții albi lângă mobila albă și un pat cu lenjerie total albă.

Echilibru

Lenjeriile de pat cu model și imprimeuri pot părea dificil de amestecat și asortat la început, dar multe seturi de așternuturi au elemente de coordonare gata pregătite.

Ceea ce au în comun experții în design și seturile de pat este o atenție la scala tiparului. Indiferent de preferința de model sau cât de mari sunt imprimeurile, acele modele vor juca un rol important în aspectul final al lenjeriei atunci când diferite elemente sunt asortate cu alte modele.

O regulă importantă pentru modelele colorate este că, modelele mari conțin de obicei multe culori, modelele medii au câteva culori, iar modelele mici conțin doar două sau trei culori (inclusiv negru sau alb). Începe cu cel mai mare model și alege culorile preferate din paleta ta, pentru al doilea model concentrează-te din nou pe selecție pentru a ajunge la final la a treia culoare principală a modelului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Cum se efectuează cel mai bun masaj anticelulitic cu bambus și ce înseamnă

Un alt punct de luat în considerare atunci când lucrezi cu imprimeul este tipul acestuia. Modelele organice precum cele florale sunt curgătoare, curbate și chiar cu formă liberă, în timp ce modelele geometrice precum dungile apar liniare, artificiale și structurate. Amestecarea tipurilor de modele poate fi eficientă, mai ales atunci când se ia în considerare scala: un design organic mare și îndrăzneț arată excelent cu accente geometrice mici și medii, în culori coordonate.

Încercă texturi asemănătoare

Texturile, cu siguranță, contează atunci când îți decorezi dormitorul și nu trebuie să omiți importanța simțului tactil atunci când vine vorba de textile. Lenjeria este cea mai importantă țesătură pe care trebuie să o alegi cu atenție, deoarece un pat confortabil este, pur și simplu, o necesitate. Lenjeria de pat de calitate este disponibilă în orice tipuri de texturi, de la satin mătăsos la cocolino, așa cum vei găsi la Zenartdeco.

După ce ai decis stratul de bază, utilizează texturi contrastante pentru o experiență senzorială bine conturată. De exemplu, fețele de pernă netede pot ajută la combaterea electrizării parului și sunt mai plăcute pe piele, în timp ce păturile tricotate sunt o componentă reconfortantă. Pentru nopțile friguroase, țesăturile mai grele pot fi, de asemenea, utile pentru plăpumi și pilote.

Citeste si: Cum funcționează plitele cu inducție

Utilizarea țesăturilor sezoniere precum catifeaua pe perne reprezintă o modalitate rapidă de a accentua atmosfera caldă în lunile mai reci. Din nou, încerca o textură contrastantă cu stratul de bază. Cu cât discrepanța dintre suprafețe este mai mare, cu atât decorul dormitorului tău devine mai captivantă.

Uită de ceea ce este “normal”

În orice schemă de decorare, este important să reții că preferințele personale sunt primordiale. Ești liber să încalci regulile prezentate aici și oriunde altundeva dacă asta te ajută să creezi un spațiu pe care tu îl consideri cozzy. Dacă ai nevoie de puțină inspirație, poți completa lenjeria de pe pat cu perne decorative. Poți alege perne cu model, în accente de culoare și de diferite dimensiuni fără a te angaja în linii îndrăznețe care ar putea deveni rapid copleșitoare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Când vine vorba de mix match și potrivirea culorilor, texturilor și modelelor, există combinații interminabile care funcționează pentru fiecare stil de design. Mergi pe confort, bazează-te pe frumusețe și alege ce te determină să profiți la maximum de orice reîmprospătare sezonieră. Percale, satin, lenjerie sau flanelă? Combină-le pentru o temperatură și o utilizare optime, spun experții.

Citeste si: Cum prepari cei mai buni cartofi prăjiți. Secretul bucătarilor pentru a fi savuroși

După cum vezi, poți combină lenjeriile de pat în diverse moduri, astfel încât să obții confortul pe care îl dorești, dar și un efect stilistic aparte. Modul în care arată dormitorul va influența cât mai mult starea ta de spirit și chiar și modul în care dormi. Vei vedea că, dacă vei regândi modul în care îți decorezi patul cu ajutorul lenjeriei de pat, folosind culori, texturi și imprimeuri diferite, combinate cu gust, te vei simți mult mai bine. Intră pe Zenartdeco.com pentru a alege lenjeriile care ti se potrivesc cel mai bine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si