Veste bună pentru angajați. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului aduce mai multe zile libere în luna august 2023. Angajații de la stat vor beneficia de o punte oferită de Guvern, care le va oferi șansa de o vacanță chiar la jumătatea lunii august.

Bucurie pentru angajați, pot pleca în vacanță

În luna august, angajații de la stat vor beneficia de o mini-vacanță. Guvernul a decis să le ofere încă o zi liberă, pentru a face punte între zilele legale de repaos de la sfârșitul săptămânii și sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului.

Mini-vacanța angajaților din sectorul public va fi de patru zile consecutive, sâmbătă, duminică, luni și marți, pentru că în acest an, sărbătoarea Adormiri Maicii Domnului pică în ziua de marți a săptămânii.

Bugetarii beneficiază de o mini-vacanță de 15 august

Bugetarii beneficiază de o mini-vacanță de 15 august

[Sursa foto: Freepik]

În fiecare an, angajatorii au liber pe 15 august, când poporul creștin o sărbătorește pe Sf. Maria. Începând cu anul trecut, această zi a fost declarată zi liberă din punct de vedere legal, iar angajatorii nu muncesc în această zi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Spre deosebire de angajații din sectorul public, care beneficiază de o mini-vacanță de patru zile cu ocazia acestei sărbători, angajații din mediul privat beneficiază doar de o zi liberă, cea de 15 august, ziua Adormirii Maicii Domnului. Aceștia pot avea parte de o mini-vacanță doar dacă solicită o zi de concediu pe data de 14 august.

Citește și: VIDEO- Vacanță cu șezlongul adus de acasă. Șezlongurile pe litoral au prețuri din ce în ce mai ridicate

Citește și: Grevele de călătorie în Europa în luna august. Când, unde și la ce perturbări să vă așteptați

Mini-vacanța se va recupera

Potrivit informațiilor oferite de Guvern, se pare că ziua de 14 august, cu care s-a făcut puntea pentru ca angajații să beneficieze de o mini-vacanță, va trebui recuperată.

Românii pot pleca în vacanșă cu ocazia zilei de 15 august

Românii pot pleca în vacanșă cu ocazia zilei de 15 august

[Sursa foto: Freepik]

Se pare că angajații din domeniul public vor recupera ziua de 14 august până la sfârșitul lunii în curs, adică până pe 31 august, prin efectuarea unor ore suplimentare.

Angajații din sectorul sănătății, al poliției, al industriilor alimentare și horeca, care nu își pot întrerupe activitate, vor fi plătiți corespunzător legislației în vigoare sau vor beneficia de o zi liberă în decurs de 30 de zile începând cu acea zi.

Citește și: VIDEO- Doi copii de numai 10 ani au dispărut misterios de acasă. Micuții au fugit din București, la mare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si