Ziua Îndrăgostiților.   Ca în fiecare an, iubirea se sărbătorește pe 14 februarie. Așadar, sunt mai puțin de două săptămâni până la sărbătoarea iubirii. 

Valentine's Day. Ziua dedicată iubirii

Pe 14 februarie 2023, îndrăgostiții sărbătoresc iubirea. Fie că au o lună, două de relație sau 5, 10 ani de căsnicie, motivul sărbătoririi faptului că se iubesc este cât se poate de frumos. 

Citește și: Dragobete 2023. Pe ce dată se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților la români

Valentine's Day este o sărbătoare împrumutată, cu dată fixă, când iubirea și romantismul sunt cele mai frumoase lucruri. 

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Valentine's Day este sărbătorit în toată Europa,  precum și în Statele Unite și chiar în Asia. Ziua Îndrăgostiților, cunoscută și sub denumirea de Sfântul Valentin, este sărbătorită în fiecare an pe aceeași dată: 14 februarie. Este una dintre cele mai controversate sărbători, iar Biserica Ortodoxă nu o recunoaște.

Acum mulți ani sărbătoarea iubirii era dedicată celibatarilor. Fetele tinere și singure se ascundeau pe alei întunecate ale satelor în care locuiau în speranța de a fi găsite de băieții singuri.

Iar următorul pas era căsătoria.

Sărbătoarea de pe 14 februarie a devenit o sărbătoare a iubirii în secolul XIV, când au apărut primele scrisori de dragoste. Englezii trimiteau bilețele de dragoste pe care le numeau ”My Valentine”.

Citeste si: Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când se va revedea cu iubitul său: „Să învăț să îi fac ceva de mâncare. Să îi fac curat, să mergem la sală.”- kfetele.ro

Citeste si: Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să se transforme în altceva". Ies la iveală noi detalii din relaţia pe care au avut-o cei doi- radioimpuls.ro

Citește și: Ziua Îndragostiților 2023. Semnificația zilei de 14 februarie

Mesaje cu ocazia zilei iubirii

Iată câteva sugestii de mesaje potrivite pentru această lună, cu ocazia Sfântului Valentin. 

 

  • ”Dragostea adevarată nu are un sfârșit fericit pentru că dragostea nu are sfârșit.”
  • ”Încă am fluturi în stomac atunci când te văd, chiar dacă te-am mai văzut de un milion de ori! Te iubesc!”
  • ”Te iubesc pentru că pot fi eu însămi doar când sunt cu tine, pentru că simt că pot să-ți spun orice, pentru că atunci când mă gândesc la tine mă înconjoară un sentiment minunat. De fiecare dată îmi spui exact ce vreau să aud, ești perfect, ești exact cum îmi doresc să fii, te ador!”

  • „Dragostea e un munte pe care îl urci râzând şi îl cobori plângând. E o taina pe care îndrăgostiţii o ascund de frica lumii…. când taina e descoperita dragostea se stinge ca un clişeu fotografic expus la lumina.”

  • „Îţi mulţumesc pentru fericire, sentiment care nu ştiam că există, îţi multumesc pentru tot!”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si