Condițiile pentru a beneficia de acest ajutor sunt: unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliu în București, iar copilul să fie născut într-o maternitate din Capitală.

Termenul de depunere a actelor este de cel mult o lună de la naşterea copilului, iar sumele se acordă prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. O altă condiție constă în faptul că părinții nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Măsură luată de Primăria București este justificată de scăderea natalității. „Reducerea continuă a natalităţii, în paralel cu o creştere constantă a numărului vârstnicilor va determina schimbarea echilibrului între generaţii, cu consecinţe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea progresivă a disponibilităţii privind resursele umane. (…) Propunem acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuţi în cuantum de 2.500 de lei net/nou-născut, având în vedere multiplele cheltuieli pe care o familie tânără trebuie să le realizeze odată cu venirea pe lume a unui nou născut”, explică iniţiatorii proiectului.

Unde se pot depune dosarele:

Cererea însoțită de documentele doveditoare se va depune în termen de maxim o luna de la nașterea copilului la una din urmatoarele adrese:

– Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, (PERLA) sector 1.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

– în incinta Complexului de Servicii Sociale – OMINIS – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4.

– în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.

Programul de lucru pentru depunerea dosarelor:

Luni – Joi, între orele 9.00 – 15.00


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si