Numeroase ciocniri militare au avut loc in capitala Sudanului de Sud, Juba,  intre fortele guvernamentele si rebelii ce vor sa rastoarne conducerea presedintelui Salva Kiir. 270 de oameni ar fi murit in urma confruntarilor, potrivit BBC, citeaza gandul.info.
Cele mai dure confruntari ar fi avut loc in cartierul Jebel, unde se afla resedinta vicepresedintele Riek Machar, liderul rebelilor ce lupta cu fortele guvernamentale conduse de presedintele Sudanului de Sud.
 Lupte armate au avut loc si in jurul aeroportului din Juba, ceea ce a dus la suspendarea curselor aeriane pe care compania Kenya Airlines le desfasura.
Confruntari intre fortele guvernamentale loiale lui Salva Kiir si rebelii ce lupta de partea vicepresedintelui Riek Machar au loc inca din decembrie 2013, la putin timp dupa declararea independentei in 2011. De altfel, Sudanul de Sud este cel mai nou stat din lume, dar asta nu l-a impiedicat sa cada intr-un razboi civil ce a dus la moartea a zeci de mii de persoane si stramutarea altor aproximativ 2 milioane.

Cele mai dure confruntari ar fi avut loc in cartierul Jebel, unde se afla resedinta vicepresedintele Riek Machar, liderul rebelilor ce lupta cu fortele guvernamentale conduse de presedintele Sudanului de Sud.  Lupte armate au avut loc si in jurul aeroportului din Juba, ceea ce a dus la suspendarea curselor aeriane pe care compania Kenya Airlines le desfasura.

Confruntari intre fortele guvernamentale loiale lui Salva Kiir si rebelii ce lupta de partea vicepresedintelui Riek Machar au loc inca din decembrie 2013, la putin timp dupa declararea independentei in 2011.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De altfel, Sudanul de Sud este cel mai nou stat din lume, dar asta nu l-a impiedicat sa cada intr-un razboi civil ce a dus la moartea a zeci de mii de persoane si stramutarea altor aproximativ 2 milioane.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si