O piesă de artă cumpărată cu doar 4 dolari, cumpărată de la un magazin de vechituri din New Hampshire în urmă cu șase ani, i-ar putea aduce cumpărătorului sute de mii de dolari, fiind creată de un mare pictor american.

Citește și: Doi urși panda gemeni au avut cea mai bună zi de naștere! Au primit un tort uriaș, numai pentru ei

În august 2017, o femeie a cumpărat un tablou vechi dintr-un magazin second-hand din Manchester, New Hampshire, dar nu a știut ce este de fapt.

Cumpărătoarea, neavând nicio informație despre tabloul cumpărat și fără să aibă cunoștințe în domeniu, a plătit 4 dolari și a expus pânza la ea acasă.

tablou wyeth

Tabloul misterios valorează 250.000 dolari

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Opera de artă s-a dovedit a fi o creație a pictorului american Newell Convers (N.C.) Wyeth, care urmează să fie scoasă la licitație pe data 19 septembrie, cu un preț de licitație estimat între 150.000 și 250.000

dolari, potrivit casei de licitații Bonhams Skinner.

Citește și: VIDEO- Pictura de pe un bloc din Sibiu, în top. Lucrarea a fost realizată la Festivalul Internațional de Artă Stradală, de o tânără din Argentina

Opera de artă a făcut parte dintr-o serie de patru piese create de Wyeth pentru ediția din 1939 a romanului „Ramona” al lui Helen Hunt Jackson, din 1884, care povestește viața unei fete nativ-americane care trăiește în California de Sud după războiul mexicano-american.

„Wyeth înfățișează cu pricepere tensiunea dintre Ramona și mama ei adoptivă rigidă și dominatoare, Señora Moreno” în piesa de artă, potrivit unei descrieri a casei de licitații.

N. C. Wyeth

N. C. Wyeth

Cine a fost N.C. Wyeth

Newell Convers Wyeth, cunoscut sub numele de N. C. Wyeth, a fost un pictor și ilustrator american. A fost elevul lui Howard Pyle și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți ilustratori ai Americii.

Wyeth, un artist și ilustrator născut în Massachusetts, cu peste 3.000 de picturi, este cunoscut „pentru capacitatea sa de a crește dramatismul și dezvoltarea caracterului textului însoțitor prin munca sa”.

A fost găsită doar o altă piesă a lui Wyeth pentru romanul "Ramona", fiind vorba despre o piesă făcută cadou de editură unui editor..


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si