Pe numele său adevărat Suzanne Delaire, actriţa locuia într-un azil.

Actriţa Suzy Delair

Unul dintre ultimele sale roluri a fost Germaine Pivert, căsătorită cu Louis de Funès în filmul "Aventurile Rabinului Jacob" din 1973.

Descoperită de cineastul Henri-Georges Clouzot, căruia i-a fost parteneră timp de zece ani, Suzy Delair a avut cel mai mare rol în 1947, în "Quai des Orfèvres", unde interpreta o vedetă de music-hall.

Actriţa Suzy Delair

Doliu în lumea filmului. O renumită actriță a părăsit scena

Delair a lucrat cu unii dintre cei mai mari cineaşti: Jean Dréville, Jean Grémillon, Marcel L'Herbier, Christian-Jaque, Marcel Carné, Luchino Visconti, René Clément şi Gérard Oury.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Viața românilor carantinați în Italia

A jucat în 1960 în "Régates de San Francisco", de Claude Autant-Lara, apoi doi ani mai târziu, în Italia, a filmat pentru "Rocco şi fraţii săi" de Luchino Visconti, cu Alain Delon. A apărut în "Du mouron pour les petits oiseaux", de Marcel Carné, apoi în "Les aventures de Rabbi Jacob", de Gérard Oury.

Actriţa Suzy Delair

Citeste si: VIDEO| Supermarketurile au fost luate cu asalt. "Ne facem rău unii altora", ne atrag atenția psihologii

Citeste si: În ce condiții ar putea fi oprită circulația mașinilor, a metroului și a persoanelor

Cunoscută pentru cântecele sale, ea a înregistrat în 2012 un album cu cele mai bune melodii, la casa de discuri Marianne Mélody.

Citeste si: Stirile Kanal D de duminica seara, prima ​sursa de informatii pentru romanii din intreaga tara! “Asta-i Romania”, urmarita de peste un milion de telespectatori! 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si