Pe blogul FollowMe vei descoperi o serie de activități foarte interesante pentru copilul tău, iar noi îți vom enumera câteva din beneficiile preocupărilor din afara școlii.

Citeste si: Povestea tristă a unei cosmeticiene din Brazilia poreclită "Pinnochio" după cele 8 operații la nas. Cum arată acum

Își face prieteni noi

Orice activitate extrașcolară îi dă posibilitatea să cunoască persoane noi, altele decât cele de la școală și din cercul constant de apropiați.

Pentru orice copil, acesta este un eveniment important și va fi încurajat să-și facă noi prieteni cu care să-și

împărtășească gânduri și idei, cu care să se joace și cu care poate lega relații care pot dura o viață. Iar prieteniile sunt foarte importante pentru dezvoltarea emoțională la orice vârstă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Fostul președinte Barack Obama, în doliu. A murit „Mama Sarah”

Îi dezvoltă abilitățile sociale

Orice activitate implică lucrul în echipă, comunicare. Asta înseamnă că va fi stimulat să depășească bariera timidității care îi caracterizează pe mulți copii, lucru care se va face în mod natural, fără presiune. Copilul va învăța să comunice, să se exprime liber- componente foarte importante în viața fiecărui individ, indiferent de vârstă.

Citeste si: Premiile Oscar 2021. Lista completă a nominalizărilor Academiei Americane de film

Va dobândi mai multă încredere

Fiind implicați în activități noi, copilul va căpăta deprinderi noi, va dezvolta abilități care îi vor da încredere în el, iar pe viitor va fi încurajat să accepte noi provocări care îl vor ajuta în plan profesional sau personal.

Îi va modela personalitatea

O activitate, fie că este din sfera artistică sau științe, îl va învăța să înțeleagă lucrurile pe care copilul le consideră complicate. Va ajunge să le aprecieze și să le prețuiască, iar asta contribuie la formarea personalității lui.

Citeste si: FOTO UNTOLD 2021 Prima zi a festivalului a adus cozi de sute de metri si aglomeratie!

O sănătate mai bună

O activitate din domeniul sportiv îl va dezvolta fizic, iar starea lui de sănătate va fi mai bună. Ei conștientizează mai puțin aceste efecte, dar le vor înțelege atunci când vor deveni adulți. Pentru că sportul a făcut parte din rutina lor din primii ani de viață, vor continua să îl facă și atunci când cresc.

Vezi aici ce alte beneficii au activitățile extrașcolare pentru copilul tău și cum îl pot ajuta în viață.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si