PESTE 165.000 DE MORŢI

Pandemia s-a soldat cu cel puţin 165.216 morţi în lume- dintre care aproape două treimi în Europa- de când a apărut în China în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit luni, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), din surse oficiale de AFP.

Peste 2.403.410 de contaminări au fost diagnoisticate în 193 de ţări şi teritorii.

După Statele Unite, care înregistrează cel mai mare număr de morţi- 40.683,

ţările cele mai afectate sunt Italia - 23.660 de morţi, Spania - 20.852 de morţi, Franţa - 19.718 morţi şi Regatul Unit - 16.060 de morţi.

În Spania, bilanţul zilnic a scăzut sub pragul de 400 de decese- pentru prima oară de patru săptămâni.

CREŞE REDESCHISE ÎN NORVEGIA

Norvegia, unde epidemia pare că se află ”sub control”, a început luni să redeschidă creşele, în pofida temerilor părinţilor, într-un prim pas către o ridicare lentă şi treptată a restricţiilor.

LICEELE DIN HUBAEI SE REDESCHID LA 6 MAI

Liceele din provincia chineză Hubei (centru), de unde a pornit pandemia, urmează să fie redeschise- de la 6 mai- în cazul elevilor din ultimii ani.

ÎNCEPUTUL IEŞIRII DIN IZOLARE

Germania a început luni o ridicare parţială a restricţiilor- o redeschidere a magazinelor cu o suprafaţă de până în 800 de metri pătraţi.

Adunările de peste două persoane rămân interzise şi se cere n continuare respectarea unei distanţe de 1,5 metri în locuri publice.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat ”foarte îngrijorată” de o eventuală renunţală la respectarea restricţiilor.

În Danemarca, numeroase întreprinderi mici au redeschis luni.

Noua Zeelandă urmează să ridice săptămâna viitoare anumite restricţii- întreprinderi considerate ”sigure” şi anumite şcoli. Restricţii impuse deplasărilor urmează să fie ridicate. Reuniuni de zece persoane- la evenimente precum căsătorii şi funeralii- urmează de asemenea să fie permise.

Ghana a pus luni capăt unei izolări de trei săptămâni în în două regiuni-cheie, deoarece această măsură are consecinţe ”grave” asupra celor mai săraci, a anunţat preşedintele Nana Akufo-Addo.

Citeste si: Tătaru: Nu vorbim de relaxare deocamdată/ Relaxarea se va face gradual, pe grupe de vârstă şi pe localităţi

AL DOILEA VAL ÎN SINGAPORE

Singapore a anunţat luni un număr-”record” de peste 1.400 de noi cazuri de covid-19, depistate în principal în focare cu muncitori migranţi.

Această ţară a reuşit, iniţial, să oprească răspândirea virusului printr-o strategie de contro, foarte strictă.

CONSECINŢE ECONOMICE

Petrolul brut american se afla într-o cădere liberă luni- sub 15 dolari pe baril- cel mai mic nivel înregistrat în peste 20 de ani, din cauza unei scăderi a cererii şi rezervelor americane în curând saturate.

Banca Spaniei a anunţat o contractare cuprinsă între 6,6% şi 13% a PIB-ului în 2020.

În Franţa, ministrul Muncii Muriel Pénicaud a anunţat luni că 9,6 milioane de salariţai se află în şomaj parţial- aproape un salariat din doi în mediul privat- şi a îndemnat conducătorii întreprinderilor să-şi reia activitatea în cazul în care pot face acest lucru.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Sibiu: 17 persoane de la fabrica de materiale sanitare din Cisnădie, confirmate cu coronavirus

Opt săptămâni de izolare în Franţa urmează să însemne pierderi de activitate în valoare de 120 de miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de Observatoire français des conjonctures économiques (OFCE).

SPITALE SUB TENSIUNE ÎN JAPONIA

În Japonia, medici trag un semnal de alarmă şi îndeamnă autorităţile să facă mai mult în vederea unei evitări a unei saturări a sistemului sanitar nipon, în care numărul contaminărilor a depăşit în weekend 10.000, în pofida decretării stării de urgenţă.

CARENEŢE ALE SISTEMELOR DE SĂNĂTATE

Pandemia a scos la iveală ”carenţe sistemice” ale serviciilor de sănătate în întreaga lume, a subliniat luni G20.

GERMANIA PLĂTEŞTE PENTRU PACIENŢII EUROPENI

Germania a anunţat luni că va suporta costurile îngrijirii pacienţilor europeni cu covid-19 care au nevoie de aistenţă respiratorie pe care i-a primit în spitalele sale.

Citeste si: Grupul de Comunicare Strategică: Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si