Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat într-un interviu, că noul val de Covid nu ar trebui să îngrijoreze populația. Ministrul Sănătății a menționat că răspândirea virusului este, de fapt, o "chestiune de responsabilitate". 

Alexandru Rafila, despre noul val de COVID:  "Cred că este o chestiune de responsabilitate"

Alexandru Rafila, despre noul val de COVID: "Cred că este o chestiune de responsabilitate"

[Sursa foto: Facebook]

"Cred că este o chestiune de responsabilitate"

Invitat la un interviu susținut de europa.fm, Alexandru Rafila a oferit detalii despre noul val de Covid din România.

Ministrul a declarat că răspândirea virusului depinde de cât de responsabili sunt oamenii. 

„Poţi să te duci la medicul de familie.  Dacă ai o formă care să împiedice activitatea, atunci primeşti concediu medical. Dacă cumva nu mai există restricţii în ceea ce priveşte circulaţia persoanelor infectate, dar recomandarea utilizării măştii de o persoană care este simptomatică, de exemplu, mai ales atunci când merge în comunitate, merge cu autobuzul, există şi rămâne. Cred că este o chestiune de responsabilitate. Dacă suntem răciţi, atunci să încercăm să nu răspândim infecţia. Este un lucru bine-cunoscut”, a declarat Alexandru Rafila.

 Ministrul s-a raportat la virus ca fiind o "chestiune de responsabilitate".

Ministrul s-a raportat la virus ca fiind o "chestiune de responsabilitate".

[Sursa foto: Freepik]

În cadrul aceluiași interviu, Rafila a mărturisit că, în opinia lui, numărul de cazuri va scădea în perioada următoare. În prezent, numărul cazurilor de Covid ajunge la 2.000 persoane infectate pe zi, iar România se pregătește pentru combaterea virusului cu achiziționarea de antivirale.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi.

Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă", a continuat Rafila.

Citește și: Cazurile de COVID-19, creștere alarmantă/ 7.171 cazuri noi de îmbolnăvire/ Sute de pacienți sunt internați, iar până acum s-au înregistrat 14 decese

Este necesar încă un vaccin?

În cadrul aceluiași interviu, Rafila a declarat că România ar fi trebuit să primească noi vaccinuri împotriva Covid. Din spusele Ministrului, România are rezervă de 8 milioane de vaccinuri din anul precedent, iar noile vaccinuri vor ajunge în țară doar dacă vor fi achitate.

„Aici suntem într-un soi de status quo, într-un soi de blocaj pentru că noi nu am mai cumpărat vaccinuri şi noi trebuia să primim doar în acest an vreo 19 milioane de doze. Mai rămăseseră vreo 8 milioane de doze de achiziţionat de anul trecut, doar de la Pfizer.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul unui interviu că nu există motive de îngrijorare cu privire la noul val de COVID.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în cadrul unui interviu că nu există motive de îngrijorare cu privire la noul val de COVID.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Am avut discuţii repetate atât cu Comisia Europeană, cât şi cu cei de la compania producătoare. N-au ajuns la o concluzie. Noi nu am mai achiziţionat şi implicit nu am mai achitat. Există, anumită variantă care, din punct de vedere legal, în România nu este posibilă în momentul de faţă.

În sensul că au avut un amendament alte state care pentru vaccinurile care nu se vor mai livra să se plătească o anumită taxă, să spunem ”, a declarat Alexandru Rafila pentru europa.fm.

Citește și: Cazuri de Covid- 19 pe vasul de croazieră care a eșuat în Groenlanda: ”Este un pic frustrant, dar ne aflăm într-o parte frumoasă a lumii"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si