Până acum au fost identificare 54 de zone în București în care crește ambrozia. 13 dintre aceste locații se află în domeniul public din Sectoarele 1, 3 și 5. Polițiștii au atenționat primăriile să ia măsurile necesare pentru eradicarea ambroziei.

Celelalte 41 de zone sunt terenuri private, iar polițiștii au început măsurile de identificare a proprietarilor pentru ca aceștia să să ia cât mai rapid toate măsurile necesare pentru îndepărtarea plantei.

Amenzi între 1.000-5.000 lei pentru ambrozie

În prima faza, proprietarii de terenuri sunt sancționați contravențional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018) apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceștia sunt pasibili de amenzi între 1.000-5.000 lei (persoane fizice) și 10.000 și 20.000 lei (persoane juridice), menționează Municipalitatea.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

”În ceea ce privește parcurile aflate în administrarea ALPAB, menționăm faptul că pe aceste suprafețe se intervine constant, în conformitate cu recomandarile specialiștilor cu privire la combaterea ambroziei ”, arată sursa citată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si