Peste 5.000 de persoane care lucrează în domeniul sănătății protestează în Piața Victoriei din Capitală.

Protestatarii își cer drepturile din nou și solicită Guvernului să îi asculte. În caz contrar, relatează antena3.ro, angajații amenință cu grevă generală.

Protest în Piața Victoriei. 5.000 de membri FSSR au ieșit în stradă

Federația "Solidaritatea Sanitară" din România protestează în Piața Victoriei, din Capitală.

La protest participă peste 5.000 de membri care solicită Guvernului să fie ascultați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cea mai mare dorință a protestatarilor este mărirea salariilor. Angajații din domeniul medical amenință cu grevă generală, în cazul în care nu vor beneficia de dreptul pe care îl solicită.

La protestul din Piața Victoriei participă asistenți, infirmieri și brancardieri din toată țara. Potrivit sursei citate anterior, protestatarii urmează să ajungă în fața Parlamentului pentru a protesta în fața Guvernului, cerând rectificarea ordonanței de urgență care a fost aprobată în urmă cu câteva zile.

Potrivit acestora, conducerea nu ar aplica corect legea salarizării, care ar fi trebuit să le asigure majorarea tuturor veniturilor.  

Este ultimul protest pe care angajații din domeniul medical îl fac înainte de a intra în grevă generală. Protestatarii au anunțat că, dacă Guvernul nu le îndeplinește doleanțele, aceștia vor intra în grevă generală la sfârșitul lunii martie.

Citește și: Noile grile de salarii din sănătate și asistență socială, așa cum apar în OUG adoptată de Guvern. Protestele continuă în spitale!

Protestul început în Piața Victoriei din Capitală ar urma să mărșăluiască până în Piața Revoluției, pentru nemulțumirile angajaților să fie auzite de toată lumea. Protestul se pare că se va încheia cu un miting în fața Parlamentului, care va avea loc între orele 14.00 – 15.00, potrivit antena3.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si