Close sidebar
Close sidebar

Anul Nou 2023: Ce este bine să faci în ultima zi a anului? Tradiții și obiceiuri

Anul Nou 2023. Au mai rămas câteva ore până la intrarea în noul an. În această zi este foarte important să respectăm o serie de tradiții pentru a avea noroc tot anul. Iată care sunt acestea!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Anul Nou 2023. Revelionul este una dintre cele mai așteptate sărbători de către oameni. Acesta aduce o serie de tradiții și obiceiuri pe care este bine să le respectăm pentru avea noroc tot anul. Iată care sunt acestea! 

Ce nu este bine să faci pe 31 decembrie 2022?

 În Ajun, fetele nemăritate trebuie să pună într-un vas cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr şi un ban, noaptea visându-l pe cel cu care se vor căsători.

Citește și: Felicitări de Anul Nou 2023: Imagini frumoase cu ”La mulți ani”, artificii și pahare de șampanie

La miezul nopţii de Anul Nou trebuie să deschideţi uşa, pentru ca anul vechi să iasă, iar cel nou să intre. 

Citeste si: Meteorologii Accuweather anunță furtuni și vânt puternic: Care este prognoza meteo pentru ziua de vineri, 13 septembrie 2024- kanald.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: Exasperată de mirosul venit din apartamentul vecinei, o femeie din Iași a cerut Judecătoriei să o lase să-i facă curat- antena3.ro

Peştele este una din mâncărurile menite să îţi aducă prosperitatea şi să-ţi asigure o trecere lină şi uşoară în anul care vine.

În noaptea dintre ani şi pe 1 ianuarie nu se plânge.

Tradiţia spune că aceia care plâng în prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

Tradiții și obiceiuri pentru Anul Nou 2023

În ajunul Anului Nou, pe înserat, tinerii "mascaţi" pornesc în cete prin satele din nordul Moldovei, purtând costume ale diferitelor personaje- ursul, capra, căiuţii, cerbii etc- şi merg din poartă în poartă, până în zorii zilei.

Printre cele mai frumoase obiceiuri pe care romanii le au în noaptea de Anul Nou dar şi în prima zi a noului an, trebuie neapărat amintite Sorcova şi Pluguşorul. În noaptea de Anul Nou, oamenii trebuie să facă mult zgomot, pentru a alunga toate spiritele rele.
În ultima zi din an, dar şi în prima zi a Anului Nou, este bine să nu facem cheltuieli şi să nu aruncăm nimic din casă- nici măcar gunoiul, deoarece odată cu el, aruncăm afară din casă şi norocul. Totodată, oamenii nu trebuie să aibă nicio datorie când începe noul an.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Exasperată de mirosul venit din apartamentul vecinei, o femeie din Iași a cerut Judecătoriei să o lase să-i facă curat- antena3.ro

În caz contrar, ei vor rămâne datori întreg anul. Conform tradiţiei populare, la miezul nopţii dintre ani, uşa casei trebuie să fie deschisă, pentru a-i face loc anului vechi să iasă şi Anului Nou să intre. Bătrânii spun că la trecerea dintre ani este bine ca fiecare persoana să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar şi să aibă în buzunar nişte bani.

O altă credinţă populară spune că în noaptea dintre ani este bine să se mănânce peşte, pentru a avea o trecere lină şi uşoară prin anul ce urmează, precum cea a peştelui prin apă.

La miezul nopţii este important să ne punem o dorinţă şi să întâmpinăm anul ce vine cu speranţe mari.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urări originale pe care să le trimiți celor dragi de Revelion 2023: ”Gânduri bune fug spre voi, sănătate şi noroc! Sărbători fericite şi un An Nou de poveste!”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI