Pentru perisoare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600g carne tocata (amesteca vita si porc), 1 ceapa, 2 oua, 20 gr faina, 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper.

Ciorba va avea un gust deosebit daca veti pune legume din belsug. Pentru ciorba de perisoare aveti nevoe de:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 5  rosii mici, 800 gr  oase de porc fara carne, 1 legatura de patrunjel..

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Mod de preparare
1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.
2. Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii.

Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza, iar oasele se scot din ciorba.
3. In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
4. Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,  ca dimensiune “cat o nuca”.

5. Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10 -12 min la foc potrivit.
6. Perisoare cand sunt fierte vor pluti, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu patrunjel tocat si smantana.

Sursa: bucataria-romaneasca.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si