Hartia igienica si sapunul lipsesc din multe unitati de invatamant, iar cei mici sunt nevoiti sa vina cu ele de acasa. Ministerul Educatiei lanseaza un avertisment directorilor, carora le cere sa nu puna in pericol sanatatea copiilor.

Cu toate ca regulile de sanatate publica sunt clare, in scolile din Romania hartia igienica, sapunul sau dezinfectantii sunt un lux.

Intram la intamplare intr-una din unitatile de invatamant din capitala.

In baie, dam peste un vas de toaleta fara capac.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Explicatia vine de la femeia de serviciu, iar vina pentru lipsuri o poarta, desigur, copiii.

Alta scoala, aceleasi probleme.

Astfel, copiii sunt nevoiti sa vina, in fiecare zi, cu servetele si hartie igienica in ghiozdan.

Parintii sunt ingrijorati, mai ales acum, cand virsului gripal se raspandeste periculos de rapid, asa ca incearca sa isi proteje cum pot copiii.

"Sunt scoli care respecta in care toate materialele de igienă sunt si sunt scoli in care nu exista asa ceva si ca invit toti directorii din cea de-a doua categorie de scoli sa discute cu autoritatile locale pt ca intra in finantarea complementara sis a aiba ce le trebuie.

Eu cred ca nu poate ministru sa se duca sa rezolve asta in fiecare scoala! Acolo avem niste administrator, avem directori...da?", spune Ecaterina Andronescu, ministrul Educației.

Culmea, Ministerul Educatiei le-a cerut invatatorilor sa-i verifice pe elevi daca respecta sau nu normele de igiena si sa intocmeasca fise de evaluare pentru fiecare in parte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si