Mai multe avertizări de cod portocaliu și cod galben de vreme rea au fost emise de către specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), pentru aproape toată țara.

Prognoza meteo emisă pentru luni, 5 februarie

Avertizarea de cod galben este valabilă între orele 08:00 și 22:00. Vântul va avea intensificări în cea mai mare partă din țară, luni, 5 februarie.

În zonele de munte vor fi tafale de 70-100 km/h.

În Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65-75 km/h. 

În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55-60 km/h.

De asemenea, precipitații moderate cantitativ vor fi în zone de munte. Ploile vor predomina, fiind determinată topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă. La peste 1700 m va ninge viscolit.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în România. Lista zonelor vizate

Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol în România. Lista zonelor vizate

[Sursa foto: Istock]

Vântul va continua să prezinte intensificări în următoarele zile, la munte, local și temporar, dar și în restul teritoriului, la viteze mai reduse.

Citește și: VIDEO- Se anunță vreme de primăvară! Termometrele vor urca până la 17 grade la începutul lunii

Cod portocaliu de viscol

Mai mult decât atât, o avertizare de cod portocaliu a fost emisă de către meteorologi, valabilă pentru același interval de timp.

Citește și: VIDEO- Când scăpăm de ger? Prognoza meteo în perioada următoare

În zonele înalte ale Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va avea rafale de peste 110-120 km/h. De asemenea, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Cod galben de viscol și ninsori

Începând de marți, ora 10:00, până miercuri, ora 07:00, în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55-60 km/h, potrivit Adminitrației Naționale de Meteorologie.

De asemenea, în zona montană, vântul va avea viteze de 70-80 km/h. În zona înaltă a Carpaților Orientali, vor fi rafale de 90-100 km/h. 

Marți, 6 februarie, vor fi intensificări ale vântului de 45-50 km/h, local și în restul teritoriului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si