Examenul a inceput la ora 9.00 si se va incheia la ora 12.00, proba fiind sustinuta doar de absolventii de liceu care au studiat in limbile minoritatilor nationale, informeaza news.ro.

Probele scrise de la examenul de Bacalaureat au inceput luni cu testarea la Limba si literatura romana, sustinuta de 123.958 de candidati, respectiv 96,13 la suta dintre cei inscrisi. Alti 4.741 de de candidati nu s-au prezentat la examen, iar 70 au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda.

Dupa sustinerea probei de marti, la limba materna, miercuri va fi proba obligatorie a profilului, la disciplinele Istorie sau Matematica. Ultima proba scrisa de la prima sesiune a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului si specializarii, este programata vineri, testarea fiind la una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizica, Economie, Filosofie, Geografie, Informatica, Logica si argumentare, Sociologie si Psihologie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Afisarea primelor rezultate a fost stabilita pentru data de 12 iulie, pana la ora 16.00. In aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in 16 iulie.

Pentru sustinerea probelor scrise ale Bacalaureatului s-au inscris peste 137.300 de candidati din toate promotiile, in 473 de centre de examen. Dintre candidatii inscrisi, aproape 115.000 sunt din promotia curenta, iar restul au absolvit anii trecuti, dar nu au promovat examenul.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si