Bilanțul infectărilor din ultimele 24 de ore este de 423 de infectări și patru decese. Până în acest moment, 608 persoane sunt internate în unitățile de profil, iar 104 sunt internate la ATI.

48 dintre aceștia sunt minori, toți fiind internați în secții.

Citește și: România este pe locul 3 între ţările europene în ceea ce priveşte consumul de antibiotice. Medicii: „Este necesară o reducere cu cel puţin 30 la sută a consumului de astfel de medicamente”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.576 teste RT-PCR (1.522 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.054 la cerere) și 10.733 teste rapide antigenice. Din cele patru persoane decedate, niciuna nu era vaccinată.

Citește și: CNAS, despre serviciile pentru persoanele asimptomatice de peste 40 de ani. Programul are rolul de a depista din timp eventuale boli pentru a le vindeca/ Persoanele cu boli cronice beneficiază de consultații lunare gratuite

România este pe locul 3 între ţările europene în ceea ce priveşte consumul de antibiotice. Medicii: „Este necesară o reducere cu cel puţin 30 la sută a consumului de astfel de medicamente”

România este una dintre țările unde consumul antibioticelor este perfect normal. Așadar, țara noastră se clasează pe locul 3 între țările europene.

„Orice antibiotic aduce modificări ale florei intestinale, care are un rol major în organism. Consumul nejustificat al acestor medicamente duce la selectarea unor tulpini de microbi care devin rezistenţi la diverse clase de antibiotice. Or, în cazul unei infecţii, constatăm că nu mai avem soluţii terapeutice.

Din păcate, în ultimii ani, am observat o creştere exponenţială a consumului în ţările din centrul şi sudul Europei.

Citește și: Bolnavii de COVID se duc la spital degeaba. Aglomerația este la ea acasă iar centrele de evaluare sunt încă nefuncționale

Nu înţelegem, de exemplu, că nu este necesară administrarea imediată a unui antibiotic, dacă avem febră, o banală raceală sau dacă avem o infecţie usoară. Asta arată, însă, că în România nu există o educaţie medicală vizavi de  consumul haotic de antibiotice  ”, afirmă dr. Maria Cerbu, medic primar pe secția boli infecţioase 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si