Numărul cazurilor de Covid este 323 de persoane infectate, cu 73 mai puține față de ziua anterioară.
„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 73 mai puţine faţă de ziua anterioară. 88 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare”,

a transmis Ministerul Sănătăţii.

Citește și: Avertismentul medicilor cu privire la bronșiolită: „Lucrurile chiar sunt serioase”

84 de cazuri au fost raportate în București, 23 în județul Timiș, 14 în județul Ilfov, 14 în Constanța, iar sub 10 în celelalte județe.

În intervalul 18.11.2022 (10:00) – 19.11.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 3 decese (1 bărbat şi 2 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referinţă.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Bilanț Covid-19, 17 noiembrie. Peste 400 de noi cazuri au fost confirmate

Avertismentul medicilor cu privire la bronșiolită: „Lucrurile chiar sunt serioase”

Semnal de alarmă privind bronșiolita. Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, avertizează că vine cel mai mare val de bronșiolite din ultimii zece ani.

Citește și: Un bebelus din Constanta a ajuns la spital cu bronsiolita, dar a murit de rujeola

„E o cohortă mult mai mare de copii care pot fi îmbolnăviți.

Avem un mic  decalaj epidemiologic, de circa două săptămâni, adică la noi cel mai spectaculos o să fie încolo, către Moș Nicolae”,  a spus Mihai Craiu.

Citește și:  Val de pneumonii și boli respiratorii la copii: „Ne confruntăm cu o patologie absolut neobişnuită pentru luna septembrie”

Bronșiolita este o infecție pulmonară întâlnită la copiii mici, care se manifestă prin inflamarea căilor respiratorii. Aceasta începe cu o răceală caracterizat prin tuse și respirație ușor șuierătoare.

Citește și:  Bilanț coronavirus 16 noiembrie: 429 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si