Bloggerița Marianna Podgurskaya a fost fotografiată însângerată, stând printre dărâmături, într-una dintre cele mai îngrozitoare imagini ale războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. Ea se afla într-un corp al maternității lovite de bombele Rusiei în cursul zilei de miercuri.

Citeste si: Atacurile au continuat după negocieri

Marianna Podgurskaya a fost supusă unui torent de atacuri online după ce ambasada Rusiei din Marea Britanie a mobilizat o armată de troli împotriva ei, acuzând-o că a făcut parte dintr-un act regizat pentru a simula atacul asupra spitalului.

Marianna Podgurskaya a născut o fetiță

Dar pe fondul controverselor legate de situația îngrozitoare din Mariupol, a existat o mică licărire de bucurie pentru Marianna Podgurskaya, scrie The Sun.

Bloggerița a născut o fetiță, la doar câteva zile după ce spitalul în care se afla a fost bombardat de armata lui Putin.

Citeste si: Psihoterapeut: ”Războiul este o traumă a comunității, fie că suntem prinși în mijlocul lui, fie că asistăm neputincioși la el”

Jurnalista Olga Tokariuk, cercetător la Centrul de Analiză a Politicii Europene, care a ajutat la lupta împotriva campaniei ruse de defăimare împotriva bloggeriței, a confirmat știrea.

„Am primit o actualizare de la o rudă a Mariannei. A născut o fetiță la ora 10 seara. Sunt bine amândoi, dar e foarte frig în Mariupol și cad bombe non-stop”, a scris ea pe Twitter.

Cum a fost atacată bloggerița de Ambasada Rusiei din UK și de troleri 

Viitoarea mamă a fost fotografiată miercuri stând înfășurată într-o pătură, după atacul aerian devastator rusesc asupra unui spital din Mariupol.

Ea a fost filmată și în timp ce coboară plină de sânge scările din centrul medical bombardat, în care își transporta lucrurile. 

La scurt timp după apariția acestor imagini pe rețelele de socializare, Ambasada Rusiei de la Londra a postat pe Twitter un mesaj în care spune că totul a fost regizat și că actrița face parte din scenariul de denigrare a Rusiei.

Postarea Ambasadei Rusiei de la Londra, care a insinuat că bloggerița a jucat rolul victimei și că a folosit machiaj actoricesc pentru a sugera că este rănită 

[Sursa foto: Twitter]

Atât ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, cât și oficialii Ministerului rus al Apărării au negat faptul că maternitatea era funcțională la momentul bombardamentului.

Rusia a susținut că acele clădiri au fost deafectate de mai multe zile și transformate în unitate militară de rezistență împotriva operațiunii speciale ruse.  

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Într-un efort extrem de a se distanța de atrocitatea comisă, Rusia a susținut că imaginile cu răniții de la spitalul de copii au fost fake-news.

Într-un șir de tweet-uri, șterse ulterior chiar de Twitter, ambasada rusă din Londra a acuzat-o pe femeie că poartă „machiaj” și că a interpretat rolul unei victime.

Fluxurile de socializare ale Mariannei au fost de atunci inundate de trolii mobilizați de Kremlin, scrie presa britanică.

Bloggerița- care are 25.000 de urmăritori pe Instagram și Telegram- a împărtășit cu entuziasm noutăți despre sarcina ei cu doar câteva zile înainte ca Putin să invadeze Ucraina.

Postând o poză cu burtica în timp ce alegea haine pentru bebeluși, ea și-a întrebat adepții: „fată sau băiat?”

Și de Ziua Îndrăgostiților, ea a postat o poză cu soțul ei, Yuri, legănându-și cu dragoste burtica. „Continuăm să fim îndrăgostiți și o facem de minune” a scris Marianna.

„Și mai sunt multe.. în curând se va naște fericirea noastră și aceasta va fi o nouă etapă în viața noastră de familie, ne vom deschide într-un mod nou", a scris ea pe Instagram în 14 februarie, cu oar 10 zile înainte de invazia Rusiei.

Potrivit The Sun, aceste postări fericite au întoarse împotriva ei de armata de troli ruși, dintre care unii încearcă să pretindă că nici măcar nu este însărcinată.

Situație dramatică în orașul asediat Mariupol

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a acuzat vineri armata rusă că împiedică evacuarea civililor din oraşele încercuite Mariupol şi Volnovaha (sud-est) şi că a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar.

Citeste si: Reacția lui Putin după ce NATO a trimis trupe în estul Europei

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Autoritățile locale din Mariupol au acuzat și joi că forțele ruse au bombardat „culoarul verde” destinat evacuării localnicilor.

Locuitorii din Mariupol duc lipsă de apă, mâncare și căldură

"Toate magazinele și farmaciile au fost golite în urmă cu patru-cinci zile. Unii oameni au încă mâncare, dar nu sunt sigur cât timp va dura.

Citeste si:   Fata lui Putin trăiește în lux la Monaco. Ea a fost atacată în mediul online: „Te ascunzi ca un șobolan în buncăr?”

Mulți oameni din   Mariupol   au raportat că nu au mâncare pentru copii.

Oamenii au început să se atace unii pe alții pentru mâncare. Oamenii au început să strice mașina cuiva pentru a scoate benzina", a declarat Sasha Volkov, șeful adjunct al subdelegației CICR, citat de    CNN.

Medicamentele încep să se epuizeze, „mai ales pentru pacienții cu diabet și cancer” și nu există nicio modalitate de a le găsi în oraș, în timp ce spitalele funcționează parțial, a adăugat Volkov.

Citeste si:  Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, vizită în România. Ce restricții de circulație sunt azi în București

Pe rețelele sociale, dar și pe agenții internaționale de presă au apărut imagini tulburătoare cu trupuri coborâte într-o groapă comună din orașul asediat din sudul Ucrainei.

Citeste si:   O nouă rundă de negocieri s-a încheiat fără rezultat între Rusia și Ucraina. Ultimele actualizări privind războiul

În imagini pot fi văzuți bărbați, unii îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, punând trupuri neînsuflețite într-un șanț. În unele fotografii, trupurile sunt în saci, dar altele sunt învelite doar în ceea ce par a fi pături.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si