Pentru a face faţă numărului mare de cazuri din valul 5 al pandemiei, mai marii din Sănătate au anunţat încă de acum câteva săptămâni deschiderea unor centre de evaluare covid, care ar trebui să evalueze cazurile uşoare. Doar că acestea nu sunt nici acum deschise. Aşa că presiunea rămâne tot pe spitale.

Cătălin Apostolescu, manager Institutul Matei Balş:  Dacă ne referim la centrele de evaluare care nu sunt dependente de anumite spitale, e un ajutor mare pentru că ar scădea presiunea pe camerele de gardă.

Beatrice Mahler, manager Institutul Marius Nasta: Evaluarea va funcţiona ca o spitalizare de zi, adică de la ora 08.00 la ora 20.00.

Amalia Şerban, reprezentant Ministerul Sănătăţii:  140 de centre au finalizat contractarea cu casele de asigurări de sănătate şi vor începe foarte curând să funcţioneze, Până săptămâna viitoare, probabil că toate cele 230 de centre propuse spre organizare vor începe să funcţioneze.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Record absolut de cazuri COVID-19 în România. A fost depășit vârful atins în valul 4. Câți copii sunt la ATI

Creşterea numărului de cazuri pozitive este resimţită de medicii de familie 

Eva Cristescu, medic de familie:  Centrele acelea de evaluare sunt o idee foarte bună, majoritatea cazurilor nu au ce să caute nici la gardă şi nici la spital, se pot adresa liniştit acestor centre de evaluare.

Vlad Murărescu, medic infecţionist:  Pacienţii care sunt de plecat acasă după ce-i evaluăm sunt într-o proporţie de peste 80%. Sunt

unii pacienţi cărora le dăm medicamente antivirale, sunt unii pacienţi care au nevoie doar de consult clinic, alţi cărora le facem analize, investigaţii imagistice.

Citeste si: Premieră la USAMV Cluj-Napoca. O tumoare de 12,5 kilograme a fost extirpată de la o căţeluşă

Numărul de cazuri a explodat în acest val cinci- Omicron

Țara noastră a înregistrat astăzi un nou record critic al pandemiei: peste 19.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Precedentul record fusese înregistrat în urmă cu trei luni, pe 19 octombrie, cu 18.863 de infectări. 

Vestea bună este însă că virusul nu mai e la fel de agresiv: în valul patru aveam 574 de decese într o zi, iar astăzi 43.

Şi la ATI erau mult mai mulţi pacienţi: 1800 în octombrie, aproape de patru ori mai mult decât astăzi, când sunt în jur de 550. Ceea ce se întâmplă în acest val 5 la noi confirmă pe deplin studiile: pacienţii cu Omicron au risc de spitalizare redus la jumătate faţă de Delta, iar riscul de deces e cu 90 la sută mai mic acum decât în precedentul val.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Şi numărul elevilor infectaţi a crescut, sunt 1.647 doar în Bucureşti. 736 de clase funcţionează online. 

Citeste si: Raed Arafat le recomandă tuturor celor care au simptome de gripă sau de răceală să se testeze și să nu intre în colectivitate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si