Cancelarul Karl Nehammer a reluat, la Bruxelles, afirmațiile sale potrivit cărora o parte dintre migranții care au ajuns în Austria au trecut prin România.

Citește și: VIDEO- Românii îl taxează pe cancelarul Austriei cu glume la tăierea porcului. I-au scris numele pe un porc pârlit și i-au urat „La mulți ani!”

Șeful guvernului de la Viena a precizat, înaintea Consiliului European de la Bruxelles, că Austria nu are nimic cu România sau Bulgaria, ci doar dorește să rezolve problema migrației.

Citește și: Iohannis nu vrea boicot pentru Austria

„Știm că o parte dintre migranți au trecut prin România pentru că Poliția austriacă a investigat asta”, a susținut Nehammer, joi, la o săptămână de la decizia prin care a blocat intrarea țării noastre în Schengen.

Cancelarul Austriei: 20.000 de migranți neînregistrați vin din România

Întrebat, la Bruxelles, despre refuzul Austriei de a primi România în Schengen, Karl Nehammer a reluat teza numărului „uriaș” de migranți care au ajuns în Austria în acest an- 100.000, dintre care 75.000 neînregistrați de celelalte state prin care au trecut.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Poziţia Austriei este că trebuie să sprijinim Bulgaria şi România. Nu este o problemă de ţări împotriva altor ţări, este o problemă de securitate. Avem în Austria mai mult de 75.000 de persoane neînregistrate şi ştim că 20.000 de migranţi ilegali traversează România.

Ştim asta ca urmare a investigaţiilor derulate de poliţia austriacă. Acum trebuie să găsim o soluţie la această problemă”, a declarat Nehammer.

Citește și: Klaus Iohannis, la summit-ul UE. "Nu va exista un boicot la adresa Austriei". Ce spune despre aderarea României la Schengen

Cifrele Austriei sunt contestate de către autoritățile române, însă cancelarul austriac este de părere că: „Poliţia Română îi are în evidenţă pe aceşti oameni care sunt înregistraţi în România..."

"Aceasta este problema şi este necesar să spunem că nu este vorba despre a fi împotriva Austriei, Bulgariei sau României. Trebuie să rezolvăm împreună aceasta problemă de securitate şi cred că o vom face”, a mai spus cancelarul austriac.

Tema extinderii Schengen, discutată la nivelul UE

Tema extinderii Schengen, după votul care ține în continuare România și Bulgaria în afara spațiului european de liberă circulație, nu figurează pe agenda reuniunii de joi de la Bruxelles a Consiliului European.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer pune condiții dure în Consiliul UE. "Veto-ul aplicat României, element de presiune"

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, joi, că cel mai probabil în cadrul reuniunii Consiliului European va exista un "schimb de opinii" cu privire la actuala situaţie privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen.

Președintele Klaus Iohannis a susținut însă că va ridica acest subiect în plenul Consiliului, dar soluții practice se vor găsi abia în următorul Consiliu JAI din primăvara anului 2023, când președinția va deținută de Suedia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si