Gripa este tot mai des întâlnită la români în ultima perioadă, în special la copii. Cei mai mulți aleg să se vaccineze antigripal pentru a scăpa de această problemă. Iată ce ne recomandă medicii în legătură cu perioada de vaccinare.

Când ne putem vaccina antigripal?

Din cauză că gripa poate avea o evoluție severă, cea mai bună soluție pentru a evita această situație este vaccinul antigripal.

Medicii afirmă faptul că vaccinul antigripal reduce considerabil răsăpândirea virusului.

De asemenea, recomandarea specialiștilor este ca persoanele să se vaccineze antigripal chiar înainte de sezonul gripei, care începe în octombrie și se termină în mai.

În acest timp, vaccinul are timp să creeze imunitatea necesară, însă, nu e nicio problemă dacă vaccinarea se face și ulterior.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Medicul de familie Sandra Alexiu sugerează că: „Ar trebui să ne vaccinăm undeva la începutul lunii septembrie cel mai devreme. După care, cel mai potrivit moment este oricând, chiar și în timpul sezonului gripal. Nu e niciun fel de problemă dacă ne vaccinăm în timpul sezonului gripal.

Doar că trebuie să ținem cont că durează 20 de zile până când titrul de anticorpi ajunge suficient de mare ca să ne protejeze complet”.

Citește și: Tragedie în sport: o sportivă a murit de gripă la mai puțin de o zi după ce s-a îmbolnăvit

Creștere alarmantă a cazurilor de gripă și viroze respiratorii în spitale

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății a declarat că numărul cazurilor de gripă este în creștere, iar cazurile confirmate depășesc 10%.

De asemenea, ministrul a mai spus că ne aflăm în a treia săptămână de creștere a cazurilor de viroze respiratorii și gripă.

Pacienții sunt  internați în spitale  cu afecțiuni respiratorii. Alexandru Rafila a anunțat că ne aflăm în a treia săptămână în care cazurile de viroze și gripă au crescut semnificativ.

Citește și: VIDEO- Criza medicamentelor se extinde. Tot mai multe farmacii duc lipsă de pastile

Ce a declarat Alexandru Rafila?

Ministrul Sănătății a fost întrebat ce măsuri se vor lua în cazul vizitelor din spitale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Astfel, el a declarat că:  „Nu ministerul suspendă programul de vizite. E abordarea aceasta că ministerul trebuie să rezolve toate aceste probleme la nivelul fiecărei unităţi sanitare. Am făcut un ordin de ministru, dar dacă îl citiţi cu atenţie o să vedeţi că există o responsabilitate a fiecărui manager şi e normal să fie aşa, pentru că el răspunde de acea unitate sanitară şi de siguranţa pacienţilor şi a personalului medical".

Citește și: VIDEO- 65 de cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron au fost înregistrate în ultima săptămână


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si