Klaus Iohannis a anunțat că nu vor fi posibile alte măsuri de relaxare în condițiile în care crește numărul de bolnavi de COVID-19, astfel că nu se pune problema redeschiderii restaurantelor în interior și nici alte măsuri de relaxare pentru terase sau locații de petrecere a timpului liber.

Președintele Iohannis a comentat situația din HORECA, în contextul solicitărilor reprezentanților acestei industrii de a fi reluată activitatea cât mai repede, în ciuda evoluției pandemiei de coronavirus.

„Înţeleg foarte bine această preocupare din zona HORECA şi trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor  şi va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică a întregii populaţiei”, a declarat Klaus Iohannis.

Fără măsuri de relaxare pentru restaurante

Președintele a anunțat că nu vor exista noi măsuri de relaxare atât timp cât numărul de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus râmâne alarmant.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, Iohannis a anunțat că Executivul condus de Ludovic Orban va adopta măsuri de susținere economică pentru întreprinzătorii care au suferit.

„Până când nu reuşim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a mai spus președintele Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la Cotroceni.

Protest al reprezentanților HoReCa

Miercuri, reprezentanții HoReCa au protestat, vreme de o oră, în fața restaurantelor și teraselor.

Protestul s-a vrut a fi un semnal de alarmă cu privire la situația critică prin care trece această instituție. Aceștia s-au declarat nemulțumiți că Guvernul amână redeschiderea restaurantelor, în condițiile în care se apropie toamna și vor fi nevoiți să închidă și terasele, din cauza vremii.

„Ignoranţa autorităţilor este pe cale să ruineze una dintre cele mai importante industrii ale României! Dacă lucrezi în sau pentru industria Horeca participă la protestul de miercuri 19 august pentru a trage impreună un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 ce lucrează în această industrie”, au transmis reprezentanţii HoReCa pe pagina sa de Facebook. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si