Aproximativ 67 de foşti parlamentari au câştigat la Tribunalul Bucureşti, într-un proces colectiv, recuperarea pensiilor speciale pe care le-au pierdut în urma adoptării, în anul 2021, a unei legi în Parlament, conform stiripesurse.ro.

În urmă cu un an, plenul Parlamentului a abrogat pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor, doar că, la data de 5 mai Curtea Constituţională a hotărât că legea este neconstituţională.

Citeste si: Andreea Mantea, clipe de coșmar în trafic. Ce a pățit îndrăgita prezentatoare a emisiunii ”Casa Iubirii”

În tot acest timp, sute de foşti deputaţi şi senatori au acţionat în instanţă Parlamentul pentru a-şi recâştiga încasarea pensiilor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cântăreața de muzică populară Irina Loghin a fost deputat şi senator al PRM, între anii 2000 și 2008.

Cântăreața de muzică populară Irina Loghin îşi va primi înapoi pensia specială. Câţi bani va încasa artista

Când vor intra în vigoare efectele deciziei CCR 

Efectele deciziei luate de CCR au intrat în vigoare încă de la data de 10 iunie, atunci când a fost publicată motivarea în Monitorul Oficial.

Citeste si: Tik Tok-ul a devenit o sursă de promovare și de atragere a turiștilor

"Admite cererea în parte. Obligă pârâţii Secretariatul General al Camerei Deputaţilor şi Secretariatul General al Senatului să repună pe reclamanţi, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, în plată cu indemnizaţia pentru limita de vârstă, prevăzută de art. 49 din Legea nr. 96/2006, şi pârâţii Parlamentul României- Camera Deputaţilor şi Parlamentul României- Senatul să plătească reclamanţilor, raportat la calitatea fiecăruia de deputat/ senator, această indemnizaţie, începând cu data de 10.06.2022. 

Respinge în rest cererea ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare", se precizează în decizia tribunalului, luată săptămâna trecută.

Conform datelor din anul 2021, Irina Loghin încasează în fiecare lună o suma cuprinsă între 6.000 și 7.000 de lei, pensie pentru patru ani de mandat.

Citeste si: Cătălin Botezatu a ajuns de urgență la spital. Ce se întâmplă în aceste clipe cu designerul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si