”Este adevarat ca in aceasta perioada de vara, vorbim de doua-trei luni de zile, cand numarul cererilor de solicitare de pasaport creste, procentul de crestere este semnificativ, vorbim de 80-90%, si in multe judete chiar s-a dublat fata de restul anului. Concret, vorbim de procesari a 11-12 mii de cereri pe zi. Din pacate, nu se poate dubla in acest moment nici numarul de personal, nici numarul de ghisee.

Deficitul de personal se resimte si in acest domeniu. Nu putem configura un sistem doar pentru a raspunde la valorile lui extreme, ci il configuram pentru media de accesari si pentru a face fata unor perioade de varf”, a afirmat Carmen Dan intr-o emisiune la Antena 3.

Ea a spus ca au fost luate masuri imediate pentru remedierea problemelor: ” S-a prelungit programul de lucru pentru toti angajatii, si lucrul acesta este un lucru care are impact, pentru ca toti angajatii au dreptul la concediu si sa plece cu familiile. Deci, in acest domeniu nu ne-am permis sa facem lucrul acesta, nu au mai plecat in concediu. Mai mult decat atat, se lucreaza inclusiv in zilele libere in 16 judete din tara si Bucuresti si in unele judete se lucreaza si in week-end”.

Ministrul a precizat ca exista si posibilitatea programarii online, iar romanii din strainatate pot depune la consulate actele necesare preschimbarii pasapoartelor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Carmen Dan a anuntat ca a initiat un proiect de modificare a legii pentru prelungirrea valabilitatii pasaportului de la 5 la 10 ani pentru persoanele cu varste de peste 25 de ani.

Inca din luna iunie, la serviciile pentru eliberarea pasapoartelor din intreaga tara sunt cozi de zeci, chiar sute de persoane, multe dintre acestea reclamand organizarea defectuoasa si birocratia care ar fi principalele cauze ale acestei situatii.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si