Pacienta, o tânără de 22 de ani, este cea mai tânără pacientă care s-a prezentat cu infarct miocardic de până acum, la Spitalul Județean din Suceava.

Caz rar și tratat cu succes la Suceava. O tânără de 22 de ani a suferit un infarct miocardic acut inferior

„În data de 13.10 o echipă formată din medici urgentişti, cardiolog, cardiolog intervenţionist, medic ATI a diagnosticat şi tratat cu succes un infarct miocardic acut inferior la o tânără de 22 de ani.

Aceasta s-a prezentat în UPU pentru durere toracică anterioară intensă, greaţă şi vărsături, având modificări specifice pe electrocardiogramă, dar fără factori de risc”, au anunţat sâmbătă reprezentanţii unităţii sanitare.

Citește și: VIDEO- Incredibil: O femeie a fost dată jos din avion pentru că era transpirată

Medic cardiolog intervenționist: „Cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă)”  

„Aceste cazuri sunt foarte rare la această grupă de vârstă. În această situaţie, cel mai probabil cauza a fost originea anatomică diferită a arterei coronare drepte (origine înaltă) dar bineînţeles trebuie excluse şi alte cauze pe parcursul zilelor următoare. Este cea mai tânără pacientă diagnosticată cu infarct miocardic de până acum. A mai fost un astfel de caz tot la o tânără, de 29 de ani, dar care avea un factor de risc major- era mare fumătoare”, a

declarat Paul Turcoman, medic cardiolog intervenţionist.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Emoții de infarct. O femeie din Cluj a făcut stop cardio-respirator în timpul examenului auto

Potrivit specialiștilor de la Spitalul Județean de Urgență Suceava, aceste cazuri prezente la vârste atât de fragede și fără factori de risc, sunt caracteristice la suspiciunile înalte de miocardită.

„În această situaţie, experienţa medicilor de la SCJU Suceava a condus l

a punerea unui diagnostic corect şi o intervenţie promptă din partea echipei de cardiologie intervenţională”, precizează reprezentanții spitalului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si