Ce alimente trebuie să consumi în sezonul rece pentru a te menține sănătos
Alimentele ne ajută să fim într-o forma cât mai bună în sezonul rece. Cele mai recomandate sunt supele, legumele, fructele și lactatele.
Iată care sunt cele mai recomandate alimente în sezonul rece!
În sezonul rece, supele și alte feluri calde sunt printre cele mai recomandate. Acestea oferă corpului căldura necesară. De asemenea, sunt recomandate pentru o hidratare imediată. În ciorbe, supe, ingredientele principale sunt legumele. Datorită amidonului, sunt o sursă de energie. Anumite ingrediente sunt considerate remedii pentru gripă, răceală, cum ar fi ceapa.
Condimentele sunt foarte recomandate deoarece favorizează funcția vasodilatatoare a corpului, în legătură cu termoreglarea.
Piperul, cuișoarele, curcuma și șofranul contribuie la creșterea temperaturii corporale.
Citește și: Ce se întâmplă când nu consumi lactate? Vezi AICI!
Usturoiul favorizează producerea anticorpilor. Pentru sănătatea noastră, condimentele au un dublu beneficiu pentru sănătate. Acestea sunt potențatori pentru gust, ceea ce favorizează reducerea consumului de sare.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
De asemenea, ceaiurile, infuziile, ajută la menținerea temperaturii coroporale ridicate. Ceaiurile au componente care favorizează funcționarea sistemului imunitar, precum ceaiul verde. Acesta are un conținut ridicat de vitamina C și acționează ca antigripal natural.
Citește și: Top ceaiuri pe care să le bei iarna aceasta pentru a-ți îmbunătăți imunitatea
Sistemul imunitar este protejat, de asemenea, de legume și fructe.
Consumul lor nu garantează neapărat evitarea răcelii, dar creșterea aportului de Vitamina C contribuie la o stare de sănătatea mai bună.În sezonul rece, specialiștii recomandă consumul de legume și fructe.
Produsele lactate asigură menținerea unor niveluri optime de vitamina B și vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experții recomandă de asemenea consumul de lapte de migdale, care, datorită conținutului mare de calorii, este o sursă de energie și reglează temperatura.