Submarinul ar fi fost mobilizat în Oceanul Arctic, iar trenul nuclear ar fi pornit spre Ucraina, acest lucru însemnând că Moscova s-ar pregăti de o escaladare semnificativă.  

Nu există indicii privind o activitate neobișnuită

Cu toate acestea, un oficial occidental a făcut o declarație care a mai liniștit apele. Potrivit The Guardian, acesta a spus că nu există indicii privind o activitate neobișnuită legată de arsenalul nuclear al Kremlinului.

Nu am văzut niciun indicator sau activitate care să ne pară ieșită din comun. Nu am văzut activități care să fie în afara celor obișnuite pentru genul de activități care sunt desfășurate de aceste elemente ale forțelor strategice rusești ”.

Citeste si: Vladimir Putin pregătește un test nuclear în Marea Neagră- surse

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Declarația sa vine după ce ziarul italian La Repubblica a declarat că serviciile de informații ale NATO ar fi avertizat aliații în legătură cu faptul că Rusia pregătește un test nuclear cu torpila Poseidon, care poate fi dotată cu o încărcătură nucleară.

Unii oficiali din Ucraina au catalogat aceste informații drept manipulatoare și au făcut apel la evitarea răspândirii de dezinformări.

Citeste si: Zelenski a refuzat planul de pace propus de Elon Musk. Ce replică i-a dat miliardarul pe Twitter

Invazia rusă a început pe 24 februarie și nu pare să aibă un final prea rapid. Rusia pierde teren în fața Ucrainei, motiv pentru care președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că se va folosi de toate armele Rusiei pentru a câștiga războiul. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si