Iată cele mai gustoase rețete pe care să le încercați în această zi!

VARZA MURATA CU CIOLAN AFUMAT

Ingrediente:

- o varza murata;

- 400 g ciolan afumat;

- o lingura pasta de tomate;

- o lingura untura de porc;

- o cana supa de legume(apa);

- o frunza de dafin;

Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Pastramă cu mămăligă

- cimbru;

- piper;

- boia iute;

- vegeta(optional);

- o legatura de marar.

Mod de preparare:

- lasa varza la desarat in apa rece, vreme de trei ore;

- pune untura intr-un tuci si cand se incinge adauga ciolanul taiat bucati potrivite( partea cu mai multa grasime a ciolanului);

lasa ciolanul sa se rumeneasca usor, apoi adauga varza tocata marunt si caleste-le impreuna;

- cand zeama de la varza a scazut, adauga jumatate din cana de supa, frunza de dafin si celelalte condimente;

- mai lasa la fiert cateva minute;

- transfera varza intr-o tava pe care o dai la cuptor;

- la jumatatea fierberii adauga si pasta de tomate desfacuta in restul de supa si mai lasa la fiert circa 20-25 minute;

- la final, adauga mararul tocat.

IAHNIE DE FASOLE LA CEAUN

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Ingrediente:

- 700 g fasole boabe alba fiarta;

- 3 legaturi de ceapa verde;

- 200 g carnat proaspat;

- 400 g carnat afumat;

- 400 g pastrama de ceafa de porc;

- 1 ardei gras rosu;

- 700 ml suc de rosii;

- 1 lingura de untura de porc;

- 1 morcov;

- sare;

- piper;

- pasta de ardei iute;

- boia de ardei;

- cimbru;

- foi de dafin;

- 1 lingura faina alba;

- 2 cuburi concentrat cu gust de costita afumata.

Mod de preparare:

- pune untura in ceaun, adauga ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate felii;

- lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15- 20 minute;

- adauga o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, amesteca si mai lasa la fiert la foc mic pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele;

- adauga fasolea boabe fiarta(fiarta cu o seara inainte), o lingura de faina alba, sucul de rosii, mirodeniile si cuburile de concentrat;

 - lasa-le pe toate la fiert circa 15 minute pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Se serveste cu paine proaspata de casa si cu ardei iuti murati.

TOCANITA CU AFUMATURA

Ingrediente:

-1 kg cartofi;

-2 ardei grasi verzi;

-1 ardei gras rosu;

-1 morcov;

-2 cepe;

- 500 gr scaricica de porc afumata;

- 50 ml ulei;

- 3 linguri pasta de tomate;

- leustean verde.

Mod de preparare:

- spala, curata si  taie julien legumele;

- spala scaricica de porc si tai-o in bucati;

- curata cartofii si taie-i cubulete;

- pune la calit ceapa,apoi adauga morcovul si la sfarsit ardeii;

- cand toate au devenit sticloase, adauga carnea,apa cat sa le cuprinda si  da la cuptor circa 20 min;

- adauga cartofii, pasta de tomate, sarea si lasa la cuptor pana cand cartofii sunt fierti;

- adauga verdeata tocata marunt.

Serveste alaturi de muraturi.

Citește și: În ce zile se ține post negru înainte de Crăciun?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si