Ce se spune despre ziua de marți- 13 septembrie 2022. Multe persoane consideră numărul 13 ca fiind unul ghinionist. Se mai spune că numărul 13 este considerat aducător de necazuri si pentru că, la Cina cea de taină, au stat la masă 13 persoane, cei 12 apostoli și Iisus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.

Ziua de marţi are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară.

În astrologie, orele nu au 60 de minute şi fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele şi nu cifrele. Așadar, marţea, trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate şi ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore guvernate de Marte.

Unii oameni se tem de această zi, pe când alții, nu iau în seamă astfel de lucruri. Depinde de percepția fiecăruia, mai ales că atragem ceea ce gândim prin puterea Universului și a energiei noastre. 

Marți- 13 septembrie 2022, zi norocoasă sau nefastă? Superstiții care aduc noroc

Se spune că numărul 13 are o semnificație specială în numerologie. Chiar dacă poartă o semnificație negativă, de fapt, este considerat un număr cu proprietăți purificatoare. 13 reprezintă încercarea, suferința și moartea. Așadar, acest număr distruge un înveliș material pentru a facilita trecerea la un nivel superior de existență.

Mai mult, în creștinism, numărul 13 ar fi atribuit Fecioarei Maria, fiind numărul eternei reîntoarceri, ciclicității, spiralei, înnoirii. În Tarot, cartea „Moartea XIII”  apare ca să prevestească o problemă. 

Citeste si: Mercur retrograd din 10 septembrie 2022: Cum sunt afectate zodiile? Viața lor este dată peste cap

Ce se spune despre ziua de marți - 13 septembrie 2022. Superstiții care aduc noroc

Ce se spune despre ziua de marți - 13 septembrie 2022. Superstiții care aduc noroc

În mitologia egipteană, în Templul lui Osiris, 13 este simbol al eternei creaţii şi distrugeri a vieţii.

Chiar dacă numărul 13 este considerat de greci unul aducător de noroc, combinaţia marţi şi data de 13 este fatidică. Totul a plecat de la faptul că într-o  zi de marţi, Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor. Şi nici un grec nu va demara vreun proiect într-o zi de marţi 13.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Spaniolii, mexicanii şi latino-americanii au „martes trece”. Şi, după cum consideră ei, marţea este ziua lui Marte, zeul roman al războiului, care aduce cu sine numai necazuri.

Se spune că pentru a avea noroc întreaga zi este bine ca dimineața să te speli pe față cu apa în care se pune: o monedă, un trifoi și o ață roșie, toate fiind simboluri ale norocului și prosperității.

Totodată, alte superstiții care aduc noroc în această zi se referă la a face trei pași înapoi când o pisică neagră îți taie calea sau a pune mâna la ochi sau să aștepți, pentru ca o persoană să nu îți treacă cu un recipient gol prin față. Iar dacă ai uitat ceva acasă, nu te întoarce niciodată din drum. 

 

Superstiții legate de ziua de marți, 13 septembrie 2022 

Iată ce ar trebui să evităm să facem marți 13, ca să ne ferim de ghinion. Potrivit mitologiei nordice și Bibliei, marți 13 nu trebuie să invităm 13 oameni la masă sau să nu ne așezăm la o masă la care sunt 13 oameni. Dacă luăm exemplul grecilor, ar fi bine să evităm să construim ceva sau să ne implicăm într-un proiect nou într-o zi de marți 13.

Citeste si: Ce se spune despre nopţile cu lună plină? Ce trebuie să faci pentru a avea noroc

Ce se spune despre ziua de marți - 13 septembrie 2022. Superstiții care aduc noroc

Ce se spune despre ziua de marți - 13 septembrie 2022. Superstiții care aduc noroc

Se mai crede că dacă numele persoanei conţine, în total, 13 litere, persoana nu este una prea norocoasă.

Totodată, se mai spune că nu este bine să te căsătoreşti într-o zi de marți 13.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dacă un copil se naşte în ziua de marți, 13, nu va avea noroc niciodată.

Nu trebuie să te tunzi în această zi, sau cineva din familia ta va muri.

În ziua de marți 13, nu este bine să te muți în casă nouă pentru că vei avea ghinion.

Este bine să evitați ținutele negre în această zi.

De asemenea, nu este bine să verși sarea în această zi. 

Citeste si: Dicționar vise: Ce înseamnă când îţi visezi fostul iubit?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si