Anca Ababneh Dumitrovici, medic oncolog și fost șef în cadrul secției de Oncologie a Spitalului Suceava, se pare că a primit sentința în cazul celor 280 de capete de acuzare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, potrivit informațiilor transmise de presa locală monitorulsv.ro, citat de antena3.ro.  Ce au decis doctorii în cazul medicului oncolog?

Anca Ababneh Dumitrovici, acuzată că ar fi luat mită de la 280 de bolnavi de cancer, ar fi primit sentința

Joi, 25 aprilie, Tribunalul Suceava se pare că a condamnat-o la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere pe Anca Ababneh Dumitrovici.

Conform sursei citate anterior, hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Suceava. Medicul oncolog ar fi primit și un termen de încercare, pe o perioadă de patru ani, în care trebuie să evite comiterea altor infracțiuni.

De asemenea, ca urmare a sentinței date de judecători, Anca Ababneh Dumitrovici nu ar mai avea dreptul să profeseze în sistemul public de sănătate, dar nici posibilitatea de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un medic ginecolog din Giurgiu a fost prins în flagrant în timp ce primea mită! Ce sumă ar fi luat pentru o cezariană?

medic

Foto simbol- medic 

[Sursa foto: iStock]

Se pare că bunurile care i-au fost confiscate în timpul perchezițiilor din ianuarie 2023 vor rămâne sub sechestru. 

Potrivit sursei citate anterior, medicul oncolog Anca Ababneh Dumitrovici și-ar fi recunoscut vinovăția. Procesul s-ar fi finalizat rapid pentru că medicul a decis să meargă pe procedura simplificată de recunoaștere a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Citește și: Alina Gorghiu, nemulțumită de decizia CSM în cazul judecătoarei de la Mangalia. "Mi-aș fi dorit să spulbere orice fel de semn de întrebare", spune ministrul Justiției

judecator

Foto simbol- judecător

[Sursa foto: iStock]

”În mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani, iar în perioada 12.12.2022-19.01.2023 (n.r. perioadă în care a fost monitorizată cu mijloace de interceptate amplasate în birou), a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20.660 lei și 750 euro) și alte foloase (miere de albine, cașcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienți sau de la aparținătorii acestora”, ar fi infracțiunea de care a fost acuzată medicul oncolog, potrivit  monitorulsv.ro.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si