Stiti vorba romanului, nu este leguma mai buna decat carnea! Ei bine, va aratam cum puteti sa gatiti cea mai buna friptura traditionala. Luati si notati o reteta ca la mama acasa.
Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.
Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa,
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.
Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.
Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda.
Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.
Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!


Cateva ingrediente, multa pricepere, un cuptor pe lemne bine incins si

un ceaun, este tot ceea ce va trebuie pentru o mancare pe cat de gustoasa pe atat de rustica.


Intai de toate luati carne, sa fie din belsug, atentie insa, gospodina noastra, tanti Irina are sa ne impartaseasca cateva secrete.
In special trebuie sa ne pregatim carnea, ca sa iasa friptura buna trebuie sa fie o carne cu grasime, cea mai indicata este ceafa, poate fi facut si din pulpa sau cotlet dar este seaca, ca sa fie suculenta trebuie sa avem ceafa, 
Se mai ia putina pasta tomate, ulei, cateva foi de dafin, pentru aroma, condimente si multa rabdare, caci carnea trebuie sa stea cel putin 3 ore la macerat, in sos.



Am pus pasta tomate, o sa adaugam ulei, ca sa facem un sos consistent, mai gustos, se mai pune sare, piper si foile de dafin pentru gust.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro


Sosul se pune peste carnea taiata in felii si se lasa la rece timp de trei ore, cat sa se fragezeasca si mai mult feliile de carne.
Am pus friptura in tava, am pus sos cat sa o patrunda bine, trebuie sa o acopere ca sa fiarba in abur, sa fie suculeta si frageda. 

Tava se pune pret de o ora la cuptorul cu lemne, astfel carnea se va pregatii mai incet si gustul va fi unul mult mai bun, se va face in suc propriu.


Dupa o ora de astepatre ei bine, friptura noastra este gata. Mirosul ne imbie inca de cum o scoatem din cuptor.
O portie de mamaiga cu friptura asa cum faceau si bunicii acum 50 de ani. Pofta buna!

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

 


Abonează-te pe


TAGURI
Video
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: