Românii se vor vaccina împotriva Covid-19. Ministerul Sănătății a aprobat noile centre în care se va realiza vaccinarea, atunci când va sosi leacul. Oamenii pot fi vaccinați în locuri special amenajate, sub atenția unui doctor specializat.

Au fost aprobate, prin ordin de ministru, noile centre în care se va realiza vaccinarea împotriva Sars-Cov-2. În aceste centre, sunt așteptați cetățenii care vor să se imunizeze voluntar. Ordinul stabilește, astfel, autorizarea, organizarea și modul de desfășurare a centrelor de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Citeste si: În ce spitale din România vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid? Lista celor 10 spitale

Conform documentului emis astăzi, centrele de vaccinare vor fi organizate și distribuite, la propunerea direcțiilor de sănătate publică județene și de municipiu, după cum urmează:

  • centre de vaccinare fixe;
  • centre de vaccinare mobile.

Centrele mobile de vaccinare sunt niște caravane deținute de Ministerul Afacerilor Intere-Departamentul pentru Situații de Urgență, dar și/sau de Ministerul Apărării Naționale și structurilor subordonate acestora.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis vrea să se vaccineze împotriva CORONAVIRUS, dar nu este lăsat. Motivul este uluitor

centre vaccinare coronavirus românia
Unde se pot imuniza românii împotriva Coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

Centre de vaccinare de tip drive-through

Românii pot fi vaccinați și în centrele de tip drive-through. Astfel de centre sunt reprezentative pentru marile orașe, unde populația este în număr mai mare, pentru a se evita aglomerațiile. Oamenii pot fi vaccinați, de asemenea, și în cabinetele medicilor de familie, în funcție de evoluția epidemiologică din România, dar și de numărul de doze de vaccin disponibile.

Locuri disponibile pentru vaccinarea împotriva virusului Sars-Cov-2

Conform ordinului de ministru, fiecare centru de vaccinare va avea în compoziție și un medic coordonator, care va supraveghea fiecare pacient venit să se imunizeze. Imunizarea va fi realizată de către personalul medical specializat și calificat.

Este de știut faptul că vaccinul se va realiza pe bază de programare. Acest lucru va asigura un flux de oameni unidirecțional, fără a se intersecta între ei. După efectuarea triajului epidemiologic, se va realiza imunizarea și se va stabili perioada de supraveghere post-vaccinare.

Oamenii pot face programări on-line, telefonic, prin intermediul medicului de familie sau prin contactarea direcției de asistență socială din cadrul consiliilor locale, dacă este cazul.

Centrele principale de imunizare împotriva COVID-19:

  • Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” București;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca;
  • Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța;
  • Spitalul Clinic de Urgență Militar „Dr. Ștefan Odobleja” Craiova;
  • Spitalul Militar de Urgenţă „Regina Maria" Brașov;
  • Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara.

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si