In articol:
- Negresă de post, fără zahăr
- Mod de preparare
- Trufe de post cu ciocolată
- Clătite de post
- Prăjitură cu bulion și gem
- Chec de post cu nuci
Negresă de post, fără zahăr
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 70 gr cacao neagra
- 150 gr indulcitor green sugar
- 350 ml lapte de soia
- 150 ml ulei
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100 gr mix de fructe confiate
- (stafide
- merisoare
- curmale)
Mod de preparare
Dizolvăm îndulcitorul în laptele de soia, apoi adăugăm uleiul și esența de vanilie. Într-un vas mai mare amestecăm ingredientele uscate: făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea. Peste acestea adăugăm ingredientele umede și amestecăm încet cu o spatulă până se omogenizează compoziția. O așezăm apoi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelăm compoziția cu o spatulă și punem deasupra fructele confiate.
Poftă bună!
Trufe de post cu ciocolată
Ingrediente:
- 120g curmale fara samburi
- 70g prune uscate (stafide sau caise uscate)
- 50g pudra de migdale (miez de nuca sau alune de padure)
- 25g pudra de cacao
- 30g fulgi de nuca de cocos
- 20g mix de seminte (seminte de chia
- canepa
- in
- dovleac sau floarea soarelui)
- 10g Green Sugar
- 1/2 lingurita extract de vanilie
- 1-2 linguri apa (optional)
- cacao si nuca de cocos pentru a finisa trufele
Citește și: VIDEO- România, pe harta internațională a dulciurilor
Mod de preparare: Combinați curmalele și prunele uscate într-un bol și acoperiți cu apă fierbinte. Lăsați sa se înmoaie 15 minute.
Scurgeți curmalele și prunele bine și transferați în vasul robotului de bucătărie.
Adăugați restul ingredientelor și mixați bine până obțineți un aluat omogen.
Dați la rece 30 minute, apoi formați biluțe mici.
Rulați biluțele prin cacao sau nucă de cocos.
Clătite de post
Pentru pasionații de clătite, avem rețeta perfectă de post.
Ingrediente:
Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro
- 150 g făină
- 200 ml lapte de migdale, orez sau soia
- 150 ml apă minerală
- 20 ml ulei
- un plic zahăr vanilat
- un praf bun de sare
- puțin ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se așază ingredientele într-un bol, în afară de apa minerală. Se amestecă cu un mixer sau un tel, iar apoi se adaugă apa și se amestecă compoziția. Se lasă aluatul la odihnit 10 minute. Se ia aluatul cu un polonic și se toarnă într-o tigaie încinsă, unde ați pus puțin ulei. Lăsați clătita să se rumenească pe o parte, iar apoi o întoarceți. Se servesc cu gem sau dulceață. Poftă bună!
Prăjitură cu bulion și gem
Ingrediente:
- 15 linguri de ulei
- 15 linguri suc de roşii/bulion
- 5 linguri de zahăr
- 500 g de făină
- 1/2 linguriţă de bicarbonat
- esenţă de rom
- sare
- 1 l de apă
- 4 linguri de zahăr
- 200 g de griş
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul, uleiul, esenţa şi bulionul, până se obţine o cremă spumoasă, peste care se adaugă treptat făina amestecată în prealabil cu bicarbonatul și sarea. Porționează apoi coca elastică rezultată în patru bucăţi egale. Fiecare bucată se întinde şi se coace pe dosul tăvii (pudrat cu făină), în cuptorul încins la temperatură medie. Pentru fiecare foaie, timpul de coacere este de şapte minute.
Pentru cremă, se amestecă apa şi zahărul şi se pune la fiert împreună cu sarea şi coaja de lămâie. Când atinge punctul de fierbere, poți să adaugi grişul, amestecând continuu. După fierbere, cât timp crema este călduţă, adaugă margarina şi zeama de lămâie şi amestecă atent.
După ce s-a răcit complet, se adaugă nuca de cocos şi se omogenizează. Pentru asamblare, pune prima foaie în tavă, peste care adaugă ½ din cremă. Urmează foaia a doua, peste care trebuie să pui gemul. Continuă cu o altă foaie, restul de cremă şi foaia finală, apoi lasă la răcit câteva ore şi porționează, după care este numai bună de savurat. Poftă bună!
Chec de post cu nuci
Cinci rețete de prăjituri pentru Postul Paștelui. Delicioase și simplu de făcut!
Ingrediente:
500 g făină;
300 g zahăr;
2 linguri praf de copt;
1 linguriță bicarbonat;
1 fiolă esență de rom;
10 linguri ulei floarea soarelui;
1/2 cană apă;
1 cană nuci mărunțite;
zahăr pudra pentru ornat.
Citește și: VIDEO- Rețete de post delicioase și ușor de preparat
Mod de preparare: Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul. Se pot folosi orice tip de nuci.
Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia. Checul dă la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!