După 18 ani de căsnicie, premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat că se separă de soția sa, Sophie Gregoire. Cine este Sophie Gregoire?

Sophie Grégoire Trudeau, fostă vedetă TV 

Premierul canadian Justin Trudeau și soția sa, Sophie Gregoire Trudeau, au dezvăluit miercuri decizia de a se separa după 18 ani de căsnicie, printr-o declarație postată pe Instagram.

Sophie Gregoire Trudeau  a scris pe pagina sa de Instagram că despărțirea dintre cei doi vine după numeroase discuții dificile. 

Pagina de Instagram a soției lui Trudeau

Pagina de Instagram a soției lui Trudeau

[Sursa foto: Instagram]

Sophie Grégoire Trudeau are 48 de ani și este o prezentatoare de televiziune retrasă din activitate după ce a devenit soția viitorului premier al Canadei, Justin Trudeau.

După renunțarea la activitatea jurnalistică, Sophie Gregoire a fost implicată în activități de caritate, asistență socială și vorbire în public axată în principal pe mediu, problemele femeilor și problemele copiilor.

Divorțul anului în Canada

Un acord de separare juridică a fost semnat de ambele părți, Justin Trudeau și Sophie Grégoire Trudeau, potrivit unui comunicat emis de biroul premierului. 

În ciuda separării lor, cuplul a subliniat că vor continua să fie o familie unită, cu un accent puternic pe creșterea copiilor lor într-un mediu sigur, iubitor și colaborativ.

În timp ce plănuiesc să petreacă timp împreună în vacanță începând de săptămâna viitoare, biroul lui Justin Trudeau a îndemnat publicul să respecte confidențialitatea celor doi în această perioadă dificilă.

Cine este Sophie Grégoire Trudeau și de ce divorțează premierul Canadei, Justin Trudeau

Cine este Sophie Grégoire Trudeau - divortul anului în Canada

Premierul Justin Trudeau repetă greșelile tatălui său

Justin Trudeau este al doilea prim-ministru canadian care a anunțat o separare în timpul mandatului. Tatăl său, Pierre Trudeau, figură emblematică a liberalilor canadieni, a trecut și el printr-o despărțire de soția sa Margaret în 1979, ducând la divorțul lor în 1984.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Urcarea la putere a lui Justin Trudeau în 2015 a adus ecouri ale popularității tatălui său, dar scandalurile, oboseala alegătorilor și provocările economice au contribuit la o scădere a popularității sale după opt ani de mandat ca premier.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Grégoire Trudeau (@sophiegregoiretrudeau)

Scriitoarea Sophie Trudeau are în pregătire două cărți

Fosta jurnalistă de televiziune Sophie Grégoire Trudeau a semnat anul acesta un contract pentru două cărți cu editura Penguin Random House Canada.

Prima carte urmează să fie lansată în primăvara anului 2023 și are titlul "Mai aproape: aproape de sine, aproape de celălalt".

Cartea va fi „axată pe autocunoaștere”, conform descrierii disponibile pe site-ul editurii Quebec KO Éditions, care va publica versiunea franceză a cărţii.

Cartea va conține „interviuri exclusive” cu specialiști precum psihologi, oameni de știință și intelectuali, intercalate cu poveștile personale ale doamnei Grégoire Trudeau.

De asemenea, autoarea urmează să publice o carte ilustrată pentru copii, care urmează să apară în 2025. Editorul Penguin Random House Canada spune că această carte îi va încuraja pe copii „să fie la fel de conectați la în aer liber așa cum sunt ei cu peisajul lor emoțional interior”.

Cum s-au cunoscut cei doi soți Trudeau

Sophie Grégoire s-a născut în 1975, în Montreal, Quebec, ca singurul copil al un agent de bursă și al unei asistente medicale.

A copilărit în suburbia Mount Royal din Montreal, unde a fost coleg de clasă și prietenă din copilărie cu Michel Trudeau, fiul cel mai mic al prim-ministrului Pierre Trudeau și fratele viitorului ei soț, Justin Trudeau.

Începând cu vârsta de 17 ani, Sophie s-a luptat cu o bulimie pe fond nervos. Problema a durat până la vârsta de 20 de ani, când a dezvăluit boala părinților ei și, ulterior, a început o perioadă de recuperare de doi ani.

Ea atribuie terapiei, sprijinului celor dragi și yoga cu recuperarea ei după boală.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Grégoire a absolvit Facultatea de comunicare la Université de Montréal.

Cine este Sophie Grégoire Trudeau

Cine este Sophie Grégoire Trudeau

După cum povestește în autobiografia sa, Justin Trudeau a început să se întâlnească cu Sophie Gregoire în 2003. 

Cuplul s-a logodit în 2004 și s-a căsătorit un an mai târziu în timpul unei ceremonii la biserica Sainte-Madeleine d'Outremont din Montreal.

Atât Trudeau, cât și Grégoire Trudeau au vorbit uneori sincer despre relația lor și despre provocările căsătoriei.

„Căsătoria noastră nu este perfectă și am avut suișuri și coborâșuri dificile, dar Sophie rămâne cea mai bună prietenă a mea, partenerul meu, iubirea mea”, a scris Trudeau în memoriile sale "Common Ground", carte publicată în 2014.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si