„Nu mai bine nu îl votau, decât să conteste? E dreptul lor constituţional şi mă bucur că fac acest lucru. Eu ştiu că grupul PNL are peste 100 de membri iar domnul Zegrean are 41 de voturi”, a afirmat Marcel Ciolacu joi într-o conferinţă de presă.

"A fost un vot secret"

Chestionat dacă el consideră că au fost voturi pentru Florin Iordache de la PNL şi USR, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu ştiu.

A fost un vot secret şi nici nu am fost la Parlament în ziua respectivă. Din câte ştiu, grupul PNL are peste 100 de membrii atât la Cameră, cât şi la Senat, iar domnul Zegrean a avut 41 de voturi. S-a întâmplat ceva”.

Întrebat dacă, din ce ştie el, a existat vreo negociere cu PNL sau USR pentru a obţine voturi pentru Florin Iordache, liderul PSD a replicat: „Nu, nu a existat această negociere”.

Citeste si: Criminalul buzoian Cosmin Dan și-a aflat pedeapsa definitivă! Tânărul care și-a incendiat fosta iubită în februarie 2019 a primit 22 de ani de închisoare

Curtea Constituţională va dezbate pe 4 noiembrie sesizările PNL şi USR privind numirea prin votul în plenul reunit al Parlamentului a lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Tot atunci judecătorii CCR vor discuta şi sesizarea USR privind numirea senatorului USR George Dircă în funcţia de preşedinte al Secşiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a Consiliului Legislativ.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deputatul USR Silviu Dehelean susţine că a existat o înţelegere între PNL şi PSD pentru împărţirea funcţiilor la Consiliul Legislativ, iar Florin Iordache urma să preia şefia Consiliului Legislativ, iar Augustin Zegrean, şefia secţiei.

Deputatul susţine că înţelegerea a fost „stricată” chiar de Augustin Zegrean care nu a acceptat să fie doar şef de secţie n subordinea lui Florin Iordache.

De asemenea, liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă a scris miercuri pe Facebook că, dacă liberalii vor o majoritate cu USR, va fi nevoie de un premier care trece testul onestităţii şi loialităţii, test pe care Ludovic Orban l-a picat prin minciunile spuse la adresa USR cu privire la votul din Parlament pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ.

Citeste si: Incredibila declarație de avere a Cameliei Bogdan! A notat că a încasat „aproximativ 0 lei” ca judecător și că are „aproximativ 10 euro” și „aproximativ 9 dolari” în două conturi! EXCLUSIV

În replică, liderul deputaţilor PNL Florin Roman afirmă că „mulţi se miră” că liderul deputaţilor USR Cătălin Drulă nu vrea la guvernare cu PNL, în condiţiile în care „s-a văzut la blatul USR-PSD pentru Iordache că unii din USR ar vrea cu PSD”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Guvernarea nu e joacă de copii, stimate coleg! Guvernarea înseamnă şi asumare, nu doar aruncarea de acuze împotriva PNL pentru prostiile pe care le-aţi făcut!”, adaugă Roman.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si