Pasagerii unui autobuz care fugeau de incendiile care au acaparat Sicilia au trăit clipe de coșmar în momentul în care au intrat pe un drum blocat. Flăcările devastatoare se aflau la doar câțiva metri de autocar, notează jurnaliștii de la  telecinco.es.

Clipe de coșmar într-un autobuz care traversa Sicilia. Pasagerii nu au putut să-și continue drumul din cauza flăcărilor. Incendii Italia 2023

Clipe de coșmar într-un autobuz care traversa Sicilia

[Sursa foto: telecinco.es]

În videoclipul care a ajuns pe rețelele de socializare, care a fost înregistrat de pasageri, se poate observa cum focul aproape că a atins geamul autobuzului.

Panica s-a instalat rapid, iar oamenii îi cereau cu disperare șoferului să accelereze: „Repede, repede!”,  se poate auzi pe fundal.

Citește și: Incendii Grecia 2023. Noi ordine de evacuare. Pompierii continuă lupta cu flăcările/ Care sunt zonele vizate?

Mai mult, pe un alt drum din Sicilia, un autoturism a fost la un pas să fie cuprins de flăcări. Incendiile au continuat să facă ravagii timp de mai multe ore, ceea ce a dus la închiderea aeroportului din Palermo, iar bilanțul deceselor de pe insula italiană a ajuns până în prezent la 5. 

Incendii de vegetație 2023. Temperaturile ridicate produc dezastre naturale în mai multe regiuni ale Europei

Vara anului 2023  a fost marcată de incendiile de vegetație izbucnite simultan în mai multe țări din lume. Un asemenea incident nu a mai fost înregistrat până acum în istorie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Temperaturile caniculare, de peste 40 de grade Celsius, dar și flăcările devastatoare au afectat și sudul Europei, acolo unde mai multe persoane s-au stins din viață răpuse de tragediile naturale. O situație similară se regăsește practic pe tot parcursul regiunii Mediteraneene, de la Portugalia până în Turcia, inclusiv Grecia, Croația, Algeria și Tunisia.

Clipe de coșmar într-un autobuz care traversa Sicilia. Pasagerii nu au putut să-și continue drumul din cauza flăcărilor. Incendii Italia 2023

Incendii de vegetație Sicilia 2023

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Turiștii care zboară în infernul din Grecia dezvăluie de ce refuză să își anuleze vacanța: ”Înțelegem că este un risc... dar vrem să mergem în vacanță”

În Grecia, situația rămâne una dificilă, deoarece temperaturile extreme, de peste 45 de grade Celsius, le creează dificultăți pompierilor, care luptă cu focarele extinse care se apropie cu pași repezi de capitala elenă Atena și care au izbucnit pe insulele Corfu și Rodos.

Clipe de coșmar într-un autobuz care traversa Sicilia. Pasagerii nu au putut să-și continue drumul din cauza flăcărilor. Incendii Italia 2023

Incendii de vegetație Grecia 2023

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Grevă la Ryanair. Mai multe zboruri vor fi afectate de protestul piloților din Belgia. Avertismentul MAE

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Valurile de căldură extremă fără precedent, alimentează incendiile similare cu cel care a fost deja stins în apropierea Lisabonei și care a provocat 35 de decese în nordul Algeriei și Tunisiei.

Atât președintele italian, cât și omologul său grec, au subliniat clar impactul schimbărilor climatice și au cerut inițiative comune din partea țărilor din sudul Europei.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Declarațiile Ministrului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, în raport cu situațiile create de Wizz Air. „Sunt plângeri foarte multe, nu răspund la telefon, intervine doar robotul, nu au reacție”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si