Alertă meteo de la ANM. Codul galben emis de meteorologi pentru 10 județe vizează intensificări ale vântului şi ninsori viscolite, pe zone extinse din Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri.

Citeste si: Cum va fi vremea pe 23 februarie 2022. Se răcește în toată țara, ANM anunță ploi și ninsori la munte

Potrivit avertizării ANM, începând de miercuri seara, ora 20.00 și până joi la ora 08.00, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70...90 km/h.

Ce județe sunt vizate de codul galben

Temporar ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă. Sunt vizate zece judeţe, respectiv: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 20:00 – 24 februarie, ora 08
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite
Zone afectate: Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70...90 km/h, temporar ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Cum va fi vremea miercuri 23 februarie 2022

În timpul zilei  temperaturile vor fi în scădere  față de intervalul anterior, iar în regiunile vestice, nordice și centrale vor ajunge să se situeze în jurul mediilor multianuale specifice datei. Cerul va fi mai mult noros.

Citeste si: Dragobete 2022: Obiceiuri de Ziua Îndrăgostiţilor la români pentru 24 februarie

Temporar vor fi precipitații pe arii relativ extinse, ziua în special în regiunile vestice, nord-vestice, sud-vestice și centrale, iar noaptea cu precădere în est și sud. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, unde pe alocuri se va depune strat consistent de zăpadă, mixte în regiunile intracarpatice și predominant ploi în rest. 

Citeste si: Cum va fi vremea

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane, în special ale Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

Cum va fi vremea în Capitală

Temperaturile se vor situa în continuare peste normele caracteristice perioadei. Cerul va  fi mai mult noros, iar seara și noaptea temporar va ploua slab.

Citeste si:  Ce sunt urmele albe lăsate de avioane pe cer?

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 3...4 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse, iar pe alocuri se va depune strat consistent de zăpadă. 

Citeste si:  VIDEO| Meteo: vremea se schimbă radical! Cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol puternic în 13 județe ale țării

Rafalele vor depăși 90 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată. Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si