La Unitatea de Primire Urgențelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” a ajuns un copil în vârstă de 4 ani, care în urma consultării inițiale a fost diagnosticat cu conjunctivită la ambii ochi. 

O fetiță a ajuns la spital

Mama fetiţei a spus medicilor că micuţa a fost expusă la o lampă cu ultraviolete uitată din greşeală în priză la grădiniţă.

Cea care şi-ar fi dat seama că lampa funcţionează ar fi fost o femeie de serviciu. 

  La UPU a ajuns un copilaş în vârstă de 4 ani care a fost diagnosticat de medicul nostru de urgenţă cu conjunctivită la ambii ochi, declarativ după expunerea la ultraviolete. Mama a declarat că a fost o expunere accidentală. Copilul plângea, avea senzaţie de arsură la nivelul globilor oculari” , a declarat dr Tamara Roşu, şefa UPU de la Spitalul pentru Copii din Iaşi.

Citeste si: S-a dus să reclame că a fost violată, dar la secție a fost agresată de un ofițer

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Specialiştii atrag atenţia că în funcţie de gradul de expunere se poate ajunge la orbire. De aceea recomandă ca astfel de lămpi, care sunt folosite la dezinfecţia spaţiilor, să fie utilizate atunci când nu este nimeni în cameră. 

Inspectoratul Județean realizează o anchetă

Directoare grădiniţei spune că a fost un incident nefericit. Potrivit acesteia, totul s-a întâmplat pentru că o profesoară suplinitoare nu a știut cum se folosește corect lampa.

Citeste si: Un bărbat oprit de polițiști pentru viteză avea mandat de arestare în Austria

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi realizează în acest moment o anchetă cu privire la modul în care s-a petrecut acest incident, dar şi cine se face vinovat de tot ce s-a întâmplat. Astfel, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, vor fi aplicate sancţiuni maxime în funcţie de rezultatele verificărilor.

Citeste si: Schema prin care o grupare de români a furat 16 milioane de euro din conturile bancare ale unei companii

„Din informaţiile transmise de unitatea şcolară, marţi, 3 mai, copiii dintr-o grupă au fost expuşi razelor emise de lampa UV din clasă. Ieri, 4 mai, s-a constituit la nivelul unităţii o comisie de cercetare. Astăzi, în unitatea şcolară, s-au deplasat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. În funcţie de rezultatele verificărilor, se vor aplica sancţiunile maxime care se impun şi pe care le prevede legislaţia”, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate. Lucrările sunt puse pe pauză pentru o datorie de milioane de lei

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si