Bilanțul total al îmbolnăvirilor depășește în prezent 8.600 de cazuri, au informat autoritățile locale, două treimi dintre acestea fiind confirmate în Moscova.

Autoritatea federală de monitorizare a epidemiei a comunicat că alte 180.000 de persoane se află sub supraveghere medicală, fiind suspectați de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, despre pandemia de coronavirus: "Mai avem încă un drum lung de parcurs”

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătății, Rusia se așteaptă la un vârf al infectărilor în următoarele două săptămâni.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Totodată, acesta a declarat că Rusia pregătește un vaccin împotriva COVID-19, iar până la finalul anului acesta va intra în prima fază a testelor clinice.

Citeste si: Germania depăşeşte pragul de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus

Mai multe regiuni din Rusia au urmat exemplul Moscovei și au impus măsuri de izolare și carantină, populația fiind sfătuită să părăsească locuințele doar atunci când este necesar.

Și președintele rus, Vladimir Putin, lucrează în regim de telemuncă, a anunțat purtătorul său de cuvânt săptămâna trecută. Măsura a fost necesară după ce președintele rus s-a întâlnit cu un medic ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si