Pe teritoriul României, numărul total de cazuri înregistrate în săptămâna 28 noiembrie- 04 decembrie a fost de 69.700.

Citește și: Stelian Ogică a fost acuzat că a tras țeapă unui spital din București. Reacția giurgiuveanului

Potrivit medicilor, situația este una îngrijorătoare, în condițiile în care anul trecut, în aceeași perioadă, incidența cazurilor era de două ori mai mică. 

Ce transmit specialiștii

Conform Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, una dintre cele mai bune modalităţi care ne apără de viroze şi răceli este vaccinul antigripal, care se găseşte atât în cabinetele medicilor, cât şi în farmacii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: O femeia din Alba a spart geamul ușii unui post de poliție

De asemenea, se adaugă evitarea locurilor aglomerate, iar medicul Adrian Marinescu le recomandă adulţilor şi copiilor să rămână acasă atunci când au simptome specifice gripei.

Totodată, medicul vine cu lămuriri în privința tratamentului folosit pentru reducerea acestor simptome.

Vorbim despre un tratament simptomatic, dacă avem nevoie de antibiotic, nu ne va ajuta niciun remediu naturist.

Dacă însă vorbim despre lucruri pe care trebuie să le facem pe moment, de exemplu să tratăm febra sau tusea, sunt multe medicamente naturiste care ne pot ajuta şi au avantajul că au mai puţine reacţii adverse ”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Spitalul Matei Balş.

Odată cu înmulțirea cazurilor de viroze respiratorii, mai multe centre de evaluare pediatrică au fost înființate în orașele din țară. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si